Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer liksom ikke forelske meg. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem. Jeg klarer liksom ikke forelske meg. Jeg crusher ofte på gutter, men det varer bare en liten stund. Jeg har ingen problem med å snakke med dem, men med en gang det kommer til å flørte med dem friker jeg helt ut. Jeg lukker meg og gir dem en kald skulter, som blir oppfattet som at jeg ikke er interessert. Men når de ikke gir meg mer opperksomhet angrer jeg. Nesten som jeg var forelsket. Har ingen problem med å henge rundt jenter, derfor hadde jeg en periode der jeg var usikker på hva jeg egt var attraktivt intressert i. Men helt ærlig tror jeg ikke jeg er lespisk, men man vet jo aldrig. Hva tenker du jeg børr gjøre? Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det du beskriver er ganske vanlig; Man ser en man synes er kjekk, crusher på,  snakker med den, og når interessen er vekket hos den andre, at man ikke vil ha mer kontakt. Når den andre har forstått det som avvisning, at du er ikke er interessert, ønsker du at det ble mer. Denne ambivalensen er verdt å utforske. 
Kan det være at du ikke tillater deg selv å ta i mot, åpne deg mot den andre? Kanskje er du redd for å bli såret? Hvis man er redd for å bli såret eller at man tidligere er blitt såret, kan det være vanskelig å åpne opp og ta i mot. 
Hva er det verste som kan skje hvis du åpner opp og prøver å ta i mot, at du tillater deg selv å bli bedre kjent med den du crusher på? Du har ikke gitt hjertet ditt, du bare prøver å bli kjent med personen. Kan du prøve det neste gang? Hvis du tar det veldig sakte, rekker både tankene og følelsene å "henge med". Kanskje skal dere møtes i dagslys, gå tur, gå på kafé, gjøre noe sammen, trene eller en annen aktivitet? Da snakker man sammen, man er seg selv, og man får tid til å tenke på det den andre sier, hva en selv skal si og man forstår og henger med i egne følelser. Hvis man så venter en dag eller to før man møtes igjen, får man også tid til å tenke i mellomtiden. Kanskje er det en ny venn du har fått, eller kanskje er det en potensiell kjæreste. 
Det at det er lettere med jenter, er kanskje fordi forventningene er annerledes? Det er ikke så opplagt at man kanskje kan bli kjærester. Men det er så bra at du også åpner opp for at du kanskje er lesbisk. Det viser at du har et åpent sinn med tanke på hvem du kan forelske deg i. Da gir du deg selv større rom, flere muligheter. Om du er lesbisk, bifil eller heterofil er vanskelig å si. Det vil tiden vise.
Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Etterhvert som du også tillater deg selv å bli kjent med andre mennesker, enten det er gutter eller jenter, vil du lettere kunne analysere om det er en enkel crush, en forelskelse eller bare vennskap.
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener.
 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse