Hopp til hovedinnholdet

Hvordan glemme en gutt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg begynt å tenke på en gutt. Vi går på trening(sport) sammen og prater mye. Jeg har aldri tenkt noe spesielt på han men for noen dager sia prata vi mye og så var det noe med måten han så på meg. Neste natt så drømte jeg om han og nå får jeg han ikke ut av hodet. Egt er ikke dette så ille, men problemet er at han er 2,5 år eldre enn meg! Jeg er 04 og han 01! Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke om det, for det kan Lizm ikke skje noe mellom oss. Og jeg vil bare få han ut av hodet, men får det ikke til! Hva skal jeg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Ut ifra det du skriver virker det som om du har fått et "crush" og at dette er grunnen til at du plutselig har fått følelser for vedkomne. Et crush kan virke som en forelskelse, men går over etter kort tid (nesten like fort som følelsene kom). 

Jeg anbefaler deg derfor å ikke rushe med å bli sammen med ham, men heller vente litt for å se om følelsene er ekte. I tillegg er det som du selv skriver stor aldersforskjell mellom dere. Da er det viktig at du er opplyst om at den seksuelle lavalderen er 16 år, og at dere derfor kan bli straffet om dere har sex sammen (siden du er yngre enn 16, og han er eldre). 

Jeg anbefaler deg å lese vedlagt artikkel om sex og forhold, og håper de kommer til nytte. 

Om du derimot fortsetter å like ham etter at det har gått en lang stund, er det større sannsynlighet for at du har blitt forelsket. Om du føler deg komfortabel med å være i et forhold med ham, kan du prøve å flørte litt og se etter tegn som kan bekrefte om han også liker deg. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse