Hopp til hovedinnholdet

Han jeg holder på med vil ikke gå inn i et forhold.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og denne gutten har drivet i nærmere 5 måneder og nå ønsker jeg at vi tar det neste steg og blir official. Å endelig bli sammen for real. Dette har blitt dratt opp flere ganger før, men hver gang får jeg høre "jeg er usikker". Nå har det blitt tatt opp igjen og jeg er nå på kanten på å kutte dette ut til tross for at det er det siste jeg vil gjøre fordi jeg vil ikke bare "drive" lenger. Det sårer meg alt for mye. Jeg vet at han er glad i meg på en eller annen måte, fordi han viser det mye ved klemmer, små kyss, stryking på ryggen, osv. Han sier han er glad i meg, men vil ikke si elske enda. Sist vi prata sa han også at grunnen for usikkerheten er at han vil oppleve mer. Han committer hardt når han først går inn i noe, og det skremmer han. Spesielt på grunn av et tidligere vanskelig forhold der han mistet alle vennene sine til slutt fordi han kun tenkte på henne. Jeg vil virkelig ikke gi slipp på han. Elsker han så høyt! Hva skal jeg gjøre? Har jeg virkelig bare et alternativ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer deg så sent.

Jeg skjønner at du er glad i og gjerne vil bli sammen med denne gutten. Jeg forstår at det er vanskelig når han sier at han er usikker, og ikke klar for et forhold enda.

Jeg er enig med deg i at du ikke kan vente for "alltid" på denne gutten, og at enten han eller du må ta en beslutning på et eller annet tidspunkt. Det kan jo være både slitsomt og sårende for deg å gå slik som dette for lenge.

Det du kanskje kan gjøre er å prøve å snakke med han om noe av det du tenker på. Du sier at han har sagt at han har dårlig erfaring fra tidligere forhold, hvor han brukte all tiden sin på kjæresten. Kanskje kan du prøve å forklare han at det å bli sammen ikke egentlig trenger å endre noe på hvordan situasjonen er mellom dere. Dere kan jo være mot hverandre på akuratt samme måte som nå, og reelt sett så må jo ingenting forandre seg. Det er jo ofte slik at folk ønsker å bli sammen bare for å på en måte være enige om at man bare holder seg til hverandre. Rent praktisk så er det jo ikke så mye annet enn det som forandrer seg? Kanskje kan du prøve å snakke med han om dette, for å se hva han tenker.

Samtidig så kan man jo ikke tvinge noen inn i et forhold dersom de ikke ønsker. Dersom gutten du holder på med fremdeles er usikker og vegrer seg for å gå inn i et forhold så er også dette noe du må respektere. Det kan dog bety at du kanskje må vurdere om du vil bruke mer tid og energi på dette, dersom et forhold er noe han ikke ønsker. Kanskje er det best for deg å avslutte, for å unngå å bli mer såret enn nødvendig?

Jeg legger ved noen artikler du kan lese, og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Vi holder på, hvordan bli sammen?

Gutt og jente holder hender (Colourbox.com)

Holder du på med den du er forelsket i og lurer på hvordan dere kan ta det neste steget og bli kjærester?

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse