Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en jente med annen bakgrunn enn meg selv.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er Forselket i en brun Jente med annet Livstill. Og jeg tror hun liker meg og. men jeg er Veldig Bekrymret For og møte foreldrene hennes.tips til hva jeg skal gjøre og hva jeg ikke skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er både spennende og nervepirrende å være forelsket. Det er helt normalt å ha mange tanker og følelser, å tenke masse på den man liker hele tiden, og å streve litt med å sove og konsentrere seg. Har du det sånn?
 
Du forteller at du er forelsket i en jente med en annen bakgrunn enn deg selv. Jeg skjønner at du er en snill person som ønsker å være god med den du liker siden du er opptatt av å få til dette på en god måte.
 
Det beste rådet jeg kan gi deg er å være deg selv, vis hyggelig nysgjerrighet om jenta, hennes familie og hennes bakgrunn. Ved å bli bedre kjent med henne vil du kunne få vite hva som er viktig for henne, og om hun tenker at det er greit at dere har forskjellig bakgrunn. Hvis det er sånn at hun ikke får lov til å ha kjæreste synes jeg dere skal gå til helsesøster og snakke om dette, slik at dere kan få tips og støtte.
 
Du kan alltid gå helsesøster og snakke om hva du opplever i livet ditt, slik at du kan få hjelp til å takle utfordringer. Snakk også gjerne med foreldre og venner om hvordan du har det.
 
Lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse