Hopp til hovedinnholdet

Er jeg homofil hvis jeg av og til får lyst til å kysse venninnen min? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg vet ikke helt hvilket emne det er så jeg tok vennskap, men jeg er ikke helt sikker på om det tilhører her? Aha Vel, jeg har en bestevenn. Ofc. Vi er sammen nesten hele tiden. Noen ganger har vi homofile øyeblikk. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er homofil. Jeg er veldig sikker, men noen ganger når vi har disse øyeblikkene så for jeg lzm litt lyst til å kysse med henne og sånne ting. Det høres litt dumt ut, men jeg lzm skjønner det ikke helt? Eheh, vet ikke helt hva spørsmålet ble, men noe ble det tror jeg?:) aha

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13,

Så fint at du kommer hit å spør!

Det kan være ganske vanskelig å skille mellom følelser for noen man er glad i. Ut ifra det du skriver virker det som du og bestevenninnen din har et veldig fint og nært forhold, og det er jo en veldig fin ting. Når man har et så nær forhold til noen, er det vanlig å bli litt forvirret rundt hva man egentlig føler for den andre personen.

Å være homofil betyr at man blir forelsket i noen av samme kjønn. For eksempel at man ikke klarer å slutte å tenke på dem, eller at du får sommerfugler i magen når dere snakker sammen. At du noen ganger får lyst til å kysse venninnen din trenge derfor ikke å bety at du er homofil.

Håper det var til hjelp!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse