Hopp til hovedinnholdet

Er dette et forhold jeg har lyst til å være i?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Detter er egentelig mer om et forhold jeg og kjæresten min har snart vært sammen i 1måned og jeg har egentelig aldri likt han så godt at jeg vile bli sammen med han men jeg vile ikke såre følelsene hans og at jeg ikke klarer og si nei til ting eksempel så har han lyst til og kysse jeg vil egentelig ikke det men...ja sån får det bli men probleme er at han fortalte meg at faren hans hvar lit rasistisk da ble jeg veldi lei meg så da tenkte jeg egentelig og slå opp men jeg synes han var modig som var sammen med meg det seter jeg veldi stort pris på så burde jeg slå opp for 1 jeg liker han ikke 2 faren hans er rasistisk 3 jeg er brun sååå og han vil ikke at foreldrene skal vite det men jeg bor på insitisjon og tanta hans eller en i slekte hans jobber der så hun kommer sikert til og si at det hvar kosselig at han var på besøk men foreldrene vet ikke at han har vært her de har Trod han har vært på banen og vi har verdens kleineste forhold

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 13 år!

Det er veldig fint at du tar kontakt med oss i ung.no når du har spørsmål som dette. Det høres ut som det er mange ting du er usikker på og at det er mange ubesvarte spørsmål rundt forholdet du har til kjæresten din. Det er helt naturlig at forhold kan være kleine og at ikke begge personer viser like mye interesse hele tiden. Men du skriver noen ting som jeg synes er viktig å ta opp. Først, du skriver at du egentlig ikke har følelser for kjæresten din, men at dere er sammen fordi du ikke har lyst til å såre han. Det er en veldig fin tanke å passe på at man er forsiktig når det kommer til andres følelser, spesielt når det kommer til forelskelse som er et veldig sårbart tema for mange mennesker i alle aldre. Men tenk om det var motsatt, hvordan hadde du følt det om du fikk vite at kjæresten din bare var sammen med deg fordi han ikke ville såre deg? Selvom du vil passe på å ikke såre han, så er det viktig å være ærlig. Det gir både deg og han en mulighet til å si deres side av hva dere føler og hvis dere snakker om det så er det lettere å vite hva den andre tenker uten at man antar noe. Du skriver også at noen ganger så vil han kysse selvom du ikke vil det, her er det viktig å være tydelig med dine personlige grenser. Noen ganger er man komfortabel med kyssing, men det betyr ikke at man alltid trenger å være det. Dersom dette er noe som gjør deg ukomfortabel så  bør snakke med kjæresten din slik at dere begge kan gjøre det klart hva dere synes er fint i forholdet deres og hva som bør bli gjort annerledes. Kanskje det er noen ting han også ikke alltid liker, men som han ikke har hatt lyst til å si høyt. Selvom du sier at det er et kleint forhold, så er kommunikasjon veldig viktig, å snakke sammen om ting som både fungerer og ting som ikke fungerer er viktig enten dere fortsetter å være i et kjæreste forhold eller ikke. 

Det andre du skriver er at faren hans er litt rasistisk og at det gjør ting i forholdet deres vanskelig da forholdet deres ikke kan bli fortalt til foreldrene hans. Rasisme eller rasistiske holdninger er ikke fint å få vite om og kan få en til å føle seg liten og dårlig. Slike holdninger skal ikke være en grunn til at du gjør det slutt med kjæresten din hvis du virkelig liker han. Men kanskje du kan tenke litt etter om det at han er sammen med deg selvom faren hans er rasistisk får deg til å like han som en kjæreste? Det høres ut som om du har mange spørsmål du trenger svar på for å kunne finne ut hva du har lyst til å gjøre med situasjonen. Kanskje du har en nær venn eller en voksen person som enten har taushetsplikt eller som du stoler på så du kan være sikker på at det du deler forblir mellom dere, som du kan snakke med situasjonen din om? Ofte så hjelper det å få flere perspektiv på saken og mange voksne har erfaringer når det kommer til det å være ungdom og usikker på et kjæreste forhold. Mitt beste tips til deg er å være ærlig med deg selv, tenk deg nøye om om dette er et forhold så du blir glad av å være i, om du føler deg trygg og verdsatt med kjæresten din? Uansett, så tror jeg en god løsning er å snakke med kjæresten din om det du føler, det kan både gjøre forholdet deres mindre kleint og gjøre det lettere for deg å finne ut hva du vil.

Det ligger ved noen tekster som du kan lese gjennom, som handler om litt av de samme temaene som du har skrevet om. Jeg vil anbefale deg å se litt på artiklene også håper jeg du finner ut hva du vil.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold