Hopp til hovedinnholdet

Redd for at venninnen min skal bli sur om vi blir sammen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Visste ikke helt hvilken kategori jeg skulle velge da forelskelse ikke gikk og dette på en måte er et spørsmål om forelskelse. For litt over 6 mnd siden ble jeg kjent med en gutt som er 2 år eldre enn meg. I starten sa han st han likte venninnen min, men i og med at hun var fullstendig uinteressert sa han at han «ga henne opp». I det siste synes jeg det virker som han liker meg! Jeg har bare møtt han 2 ganger, men vi snakker sammen nesten hver dag på meldinger. Problemet er at jeg er redd for at venninnen min skal bli sur om jeg blir sammen med han! I tillegg har han et dårlig rykte, så mamma har et veldig dårlig intrykk av han selvom hun ikke kjenner han! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Jeg vil råde deg til å snakke med venninnen din før du eventuelt går videre med denne gutten. Det er alltid lurt å være åpen og ærlig. Det kan også være fint å fortelle venninnen din hva du føler for denne gutten slik at hun forstår hva slags situasjon du er i:) I utgangspunktet har hun jo ikke noen grunn til å bli sur. Hun var jo aldri interessert i denne gutten og det var aldri noe mellom dem. Men uansett kan det være greit å forklare hva du tenker slik at hun er forberedt dersom dere blir sammen:)

Når det gjelder moren din tror jeg det kan være lurt om du klarer å vise henne hva slags person denne gutten egentlig er. Det er jo ikke alltid at rykter stemmer overens med den ekte personligheten. Kanskje hun vil få et bedre inntrykk av denne gutten hvis hun får møte ham? Da får hun se hvordan han behandler deg og hvordan han er som person:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap