Hopp til hovedinnholdet

Moren min tvinger meg til å be og sier jeg kanskje må til eksorsist

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 og jeg vet virkelig ikke have jeg skal gjøre. Moren min er veldig religiøs, og hun hater homosexuelle,og for et par dager siden fant hun et par tegninger av et pentegram og et par sånne ting. Siden det har hun tvunget meg til å be hver dag. Og hvis jeg ikke gjør som hun sier så begunner hun å prate på hvordan alle som ikke gjør som“gud” sier så kommer du til å brenne i helvete. Og at den eneste utveien for meg er å gå til en eksorsist hvis jeg ikke kommer nermere gud. Det store problemet som jeg har er at jeg er en atheist og bifil.... jeg orker nesten ikke mer, jeg tørr ikke å si noe som er mot mamma, og jeg er redd for at Hun skal finne det ut. Pappa er ikke religiøs i det hele tatt og Det hadde sikkert gått bedre hvis jeg fortalte ham om dette, men tenk om det ikke blir bedre? Mamma sprer bare så fryktelig mye hat mot homosexuelle og trans personer og jeg har tenkt å si det til en lærer som jeg stoler på, men det er så lenge til skolen begynner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette du beskriver er ikke greit. Du er modig som tenker at du vil snakke med en voksen. Det støtter jeg deg i.

Det er ikke bra for deg å leve sammen med moren din når hun presser deg til å be og truer deg sånn som du beskriver. Hvis du tror faren din klarer å hjelpe og beskytte deg bør du snakke med han om dette. Si noe om hvordan du tror moren din kommer til å reagere hvis hun får vite om hva du har sagt. Det er kanskje viktig å ta hensyn til sånn at du kan bli beskyttet mot mer ugreie situasjoner hjemme hos moren din.

Det du beskriver at moren din gjør er ulovlig og straffbart. Det kan også være du får god hjelp om du kontakter politiet på telefon nummer 02800. Be om å snakke med noen som jobber med familievold i politiet. Det du beskriver kan regnes som psykisk vold.

Du kan også ringe alarmtelefonen til barn og unge 116111 og komme i kontakt med noen som har barnevernvakt. Barn og ungdom har rett til å ha det trygt og godt hjemme. Når du ikke blir beskyttet mot noe som er ugreit hjemme må du kanskje ta ansvar for å stoppe det vonde som skjer selv. Det kan du gjøre ved å be en voksen om hjelp. Du kan også prøve å få tak i helsesøster på skolen din eller oppsøke helsestasjon for ungdom. De som jobber der vet mye om hvordan det er lurt å gå frem for å få hjelp når man har det vanskelig hjemme.

Lykke til videre. Håper du får det tryggere og bedre snart hjemme.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg er homofil og vet ikke hvor jeg skal finne andre som er det?

Jente holder et hjerte (colourbox.com)

Jeg har så lyst til å bli kjent med andre homofile på min alder, og kanskje også finne meg en kjæreste. Men hvor skal jeg lete? Jeg kjenner ingen andre som er homofile her jeg bor.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse