Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjæreste, men lurer noen ganger på om jeg liker han eller ikke

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med min kjæreste i snart et år nå. Men jeg har aldri kjent på den følelsen av å være forelsket, jeg har aldri kjend den følelsen, tror jeg.. men jeg er kjempe glad i han og elsker han mye. Av og til så begynner jeg og lure og jeg virkelig liker han eller ikke.

Besvart 29.08.2018 20:50
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Så flott at du har en kjæreste som du er glad i og elsker! 

Det er nok ikke så uvanlig å innimellom undre seg over om man virkelig vil være sammen med kjæresten sin eller ikke. Dette skjer nok i mange forhold, i alle aldre, men kanskje spesielt i ungdomstiden.

Det skjer mye med kroppen og hjernen i ungdomstiden, og det er normalt å kjenne seg usikker. Usikker både på seg selv og andre, og på egne avgjørelser, tanker og følelser. 

Det er ikke alltid så lett å vite hva forelskelse er, hvordan det kjennes og om man har vært det. Jeg tenker at forelskelse kjennes ved at man blir veldig opptatt av en annen person, tenker mye på den personen og til og med kanskje kjenner kribling i kroppen når man ser personen. Samtidig oppleves forelskelse forskjellig fra person til person. 

Prøv og tenke på hvorfor du ble sammen med kjæresten din. Hva var det som gjorde at du ville være sammen med han? Ved å stille deg slike spørsmål kan du finne tilbake til de tankene og følelsene du hadde da dere først ble sammen. 

Hvis du ikke kjenner på de samme følelsene nå som da dere ble kjærester kan det hende at du ikke er forelsket mer. Du kan prøve og forestille deg hvordan det vil være å ikke være kjærester. Gjør det vondt å tenke på det? Vil du savne å være sammen med han?

Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig å lese. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse