Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min vil at jeg bør være sexy og trene

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 19 år. Jeg er sammen med en på 20. Forholdet vårt går greit men vi har hatt en vanskelig periode i det siste. Han har en tendens til p være litt mer umoden enn jeg selv føler meg. Han har i det siste begynt med at jeg bør være sexy og trene ( jeg trener 2-3 ganger uken) fordi kroppen min ikke ser «i-varetatt ut» Jeg er en liten jente, er ikke noe stor. Har litt hud på mage å lår men er ikke nærheten av overvektig. Jeg blir så såra når jeg hører slikt fea han fordi jeg føler meg aldri bra nok. Han er utrolig flink til å gjør meg usikker me å følge me på andre jenter som har denne type «ideal kroppen» dette knuser meg, jeg føler meg som en svak nummer to som bare er der for han når han trenger meg, å Ingenting med meg er bra nok av utseende... jeg har heller ikke så mye venner for tiden å det er vanskelg å ha noen å snakke med om dette. Han blir bare sur å irritert når jeg tar det opp. Det er uattraktivt av meg syns han.. hva kan jeg gjøre?

Besvart 27.09.2018 10:08
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 19 år!

Jeg synes ikke dette er greit. Kjæresten din sier til deg at du bør være sexy og trene fordi kroppen din ikke ser "ivaretatt" ut.

Jeg må si jeg synes det er ganske ufint av kjæresten din å si dette til deg. Som kjæreste skal man være støttende og fin, ikke rakke ned på den andre. Hvis du hadde hatt problemer med vekten og det gikk ut over helsen din på noen måte kunne han kanskje sagt noe om det.

Det er ikke greit at kjæresten din "måler" deg mot andre jenter. Jeg forstår godt at det sårer deg. Jeg synes du skal tenke godt gjennom om dette er en kjæreste du kan ha.

Det er kjempefint at du har tatt det opp med han og sagt fra! Men jeg synes han reagerer helt feil på det. Det er ikke uattraktivt av deg å ta det opp, det er modig og riktig!

Du er bra nok! Og du burde være bra nok for kjæresten din. Du fortjener bedre enn å måtte trene og hele tiden tenke at du skal se og være bra nok for han!

Du skriver at du ikke har noen å snakke med om dette. Men jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du snakke med helsesøster. Jeg tror det vil være godt for deg å få satt ord på dette til noen, og samtidig få støtte på at du er mer enn bra nok!

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse