Hopp til hovedinnholdet

Vil møte gutten jeg liker, men er redd for at mamma skal si nei

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg liker en gutt og jeg er ganske sikker på at han liker meg tilbake. Jeg har vært med ham et par ganger, men ikke sånn skikkelig, bare på fotballkamp osv. Nå har han invitert meg hjem til seg fordi foreldrene skal på hytta så han er alene hjemme. Jeg ble drit glad da han spurte å svarte ja med en gang. Greia er at dette er i høstferien, og mamma har planlagt at vi skal på hytta akkurat da! Jeg hater å være på hytta, men vet at mamma ikke kommer til å la meg bli igjen hjemme. Mamma vet ikke om ham.. Jeg vet at det kommer til å bli lenge til vi får en slik sjanse til å være med hverandre sånn skikkelig, på ganske lenge. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 11.10.2018 16:37
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner utrolig godt at du har lyst til å møte denne gutten. Jeg tror det beste vil være å snakke med moren din og forklare situasjonen. Kanskje det er mulig å vente noen dager med å dra på hytta slik at du kan få møtt denne gutten? Det er jo selvfølgelig mulig at moren din sier "nei", men forhåpentligvis vil hun respektere at du har planer og forsøke å komme frem til en løsning som funker for dere begge.

Jeg vil ikke råde deg til å lyve eller lignende for å få lov til å bli igjen hjemme. Det er jo tross alt foreldrene dine som bestemmer over deg og det er viktig at du har deres tillit. Forhåpentligvis vil de sette pris på at du tør å fortelle dem sannheten og dermed hjelpe deg med situasjonen din:)

Vis hvor viktig dette er for deg og at dette er en fin mulighet til å bli kjent med gutten du liker. Men husk: selv om moren din skulle si nei, er nok ikke dette din eneste sjanse. Jeg skjønner at det passer veldig bra å møtes akkurat nå, men dere vil helt sikkert få muligheten til å møtes igjen senere. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene