Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg slutte å være sammen med kjæreste som later som han er kul?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. kjæresten min vaper mye og det gjør meg litt ukomfortabel rundt han når han vaper med vennene, det er jo gøy og alt, men jeg bare lurte på om jeg burde slutte og være med han fordi noen ganger gjør han meg bare så ukomfortabel fordi han later at han er så kul og alt. Hilsen usikker jente 13 Takk.

Besvart 16.10.2018 18:04
 

Svar
Hei jente 13 år!

Så leit å høre at du ikke føler deg komfortabel sammen med kjæresten din. Så vidt jeg forstår prøver han å tøffe seg med å vape og det liker ikke du. Jeg regner med at han er på din alder og da er han alt for ung til å vape. Du kan fortelle læreren din eller helsesøster på skolen at det er flere som vaper. De har taushetsplikt og trenger ikke å si at det var du som sa i fra. De voksne kan snakke med foreldrene til kjæresten din og vennene hans. Dere kan også lære mer om vape på skolen. Det er ikke sunt og man kan bli avhengig. 

Jeg vet ikke om du burde slå opp eller ikke, men kanskje du skulle snakket med ham? Det er kanskje andre ting enn vapingen som han gjør og sier som gjør deg ukomfortabel? Er han mest opptatt av å være kul foran vennene sine og ikke så omsorgsfull mot deg? Kan du fortelle ham at du noen ganger synes han oppfører seg litt rart og at det virker som han prøver å være kul? Kanskje er kjæresten din litt usikker på seg selv. Det kan være fint for ham å snakke med deg om dette. Ekstra fint om du samtidig forteller ham hvorfor du liker ham når han ikke tøffer seg. 

Jeg legger ved noen artikler om det å ha kjæreste og litt om vaping. Lykke til!

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Slik holder du klassen snus - og røykfri

Logo for kampanjen fri (www.helsedirektoratet.no)

Få læreren til å melde klassen på FRI - et gratis undervisningsprogram som forebygger tobakkavhengighet blant skoleungdom.

Les mer

Kan jeg få en annen til å slutte å røyke eller snuse?

Jente brekker sigarett i to (colourbox.com)

Det er vanlig å bli både bekymret, sint og lei av andres avhengighet. Mange unge skriver og lurer på hva de skal gjøre når en de er glad i bruker tobakk. Her kan du lese noen av svarene på spørsmål som handler om venner, foreldre og kjærester som snuser, røyker eller damper e-sigaretter.

Les mer

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Vanlige spørsmål om aldersgrensen på tobakk

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Få svar på hva aldersgrensen betyr i praksis.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Er e-sigaretter (vape) helseskadelig?

Jente som damper/vaper. Kilde: Colourbox.

Å dampe/vape er mindre helseskadelig enn å røyke sigaretter, men det er ikke uten risiko. Vi vet ikke hva konsekvensene er på lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse