Hopp til hovedinnholdet

jeg har en veninne som har forandret seg litt for mye.

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei

jeg har en veninne som har forandret seg litt for mye. jeg tok det under dette temaet fordi hun er forelsket i kjeresten min...

i 5.kl forandret hun seg ganske lite, men i 6.kl ble hun frekk og satset bare på de så kalte kule. vi andre i klassen var også venner med disse kule, så en dag slo hun til ei annen veninne fordi den her andre veninna snakket med en av de kule.
åsså ble hun veldig sånn: æsj! au! osv... vi fant ut vi ikke skulle bry oss om det.
men så ble jeg sammen med den eneste gutten vi har i klassen vår ( er bare 5 jenter og en gutt i klassen).
hun ble veldig sur og grinete. hun prøvde å tvinge meg til å kysse ham med en gang jeg ble sammen med ham.
så gikk det litt tid, hun begynte og si at ejg vare forelsket i andre og spredte falske rykter. så jeg snakket med henne . hun ble ganske opprørt da jeg spurte om hunv ar forelsket i kjeresten min, hun sa nei, men jeg så på henne at hun løy. sånn endte vennskapet vårt. jeg tenkte ikke mer på at hun likte ham. men så en dag da det bare var meg, kjæresten min og henne på skolen i klassen vår, gikk det litt over styr. jeg og kjæresten min drev på og tullet litt, lot som om det kom til å gå over sexuelt, men det gjorde jo ikke det, siden hun var der... hun ble veldig sur på meg, overså meg helt. så kysset jeg ham første gang. hun var der. hun spyttet tilfeldigvis på jakken min. hun så litt trist ut og hun søkte hjelp av alle de eldre på en sånn dramagruppe jeg og hun er med i. men vi snakker ikke der heller. masse annet har også skjedd, hun har slått til kjæresten min osv, jeg gidder ikke ramse opp alt... men jeg elsker ham helt seriøst, og jeg vil hjelpe henne. men det kan jeg ikke, for hun sviktet meg da jeg var mitt i noe selvskading problematikk , jeg greier ikke å ser på henne lenger. jeg tror nesten jeg hater henne. jeg tror hun er i et dilemma hun ikke kommer seg ut av. hva kan jeg gjøre?!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
Jeg er enig med deg, det høres ut som om venninnen din er i et dilemma hun ikke kommer seg ut av. Samtidig er det viktig at dette løser seg, siden dere går i samme klasse og er sammen på fritiden. Det er ikke så lett for venninnen din når du er sammen med gutten hun er forelsket i. Mitt råd er at dere tar hensyn til henne ved å ikke kysse og sånn når hun er tilstede. Samtidig må hun jo respektere at det faktisk er deg han har valgt å være sammen med. Det høres ut som om hun gjør endel dumme ting for å hevde seg litt.

Jeg synes dere skal be om hjelp fra en voksen til å løse opp i konflikten mellom dere. Helsesøster på skolen kan være en sånn voksen. En annen mulighet er en lærer dere liker eller en klok mamma. Dere må begge være villige til å innrømme at dere har gjort noe feil, ikke bare legge skylden på hverandre. Det er også lurt å tenke over hvordan dere kan være mot hverandre i fremtiden, i stedet for å bruke masse tid på å snakke om alt som har skjedd. Håper det løser seg!

Vennlig hilsen helsesøster.Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Venner, uvenner og kjærester"

Hjerte

Jeg tramper opp den lange trappen til soverommet mitt. 20 trappetrinn er det. I en fart får jeg smelt igjen døren etter meg. Hele huset rister. Det rister som om et F-16 fly skulle ha sust 1m over huset. Det var sinnet mitt som var braket løst. Sinnet mitt var som en tornado. En ustoppelig tornado.

Innlegget er skrevet av Othilia

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Når fikk Norge egen grunnlov?