Hopp til hovedinnholdet

Var dette et angst anfall?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har tidligere blitt voldtatt av min forrige kjæreste. Dette har ikke gått helt opp for meg før i ettertid. Nå driver jeg på med en ny gutt og vi har hatt sex mange ganger. Igår fikk jeg litt vondt da vi hadde sex. Da jeg kjente smerten var det som om jeg blacket ut. Jeg husker ikke hvordan det startet men etterpå lå jeg i kanskje rundt 10 min og pustet veldig fort og fikk meg ikke til å klare å snakke. Jeg begynte å gråte litt men det føltes ut som jeg ikke hadde kontroll på noe. Var dette et angst anfall? Jeg har ikke opplevd noe så intenst før.

Besvart 23.11.2018 10:34
 

Svar
Hei

Ja det du beskriver kan være et angst/panikkanfall. En naturlig reaksjon på at du har opplevd noe vondt og vanskelig i en liknende situasjon. 

Dette bør du snakke med noen om, for at vonde minner og opplevelser ikke skal ødelegge for din seksuelle helse. Det er mulig å få hjelp når man har det sånn. Snakk gjerne med helsesøster på skolen eller fastlegen din om dette. Du bør også vurdere om det kan være lurt å være åpen med kjæresten din om hvordan du har det, slik at han forstår og kan hjelpe deg gjennom dette.

Mange ungdommer, som er uerfarne med voksen seksualitet, har varierende opplevelser med sex. Når man er ung og kåt kan det være vanskelig å forstå hva partneren ønsker seksuelt. Voldtekt er straffbart og ulovlig. Det kan anmeldes til politiet.

Du skriver at det har gått opp for deg i ettertid at du ble voldtatt. Hva betyr det? Var det sånn at han var voldelig mot deg? Eller var han klønete og ubetenksom? Det som skjedde var nok uansett ikke greit for deg. Men hvordan du forstår det som skjedde kan ha betydning for hva det gjør med deg nå og fremover. Da vil det hjelpe å snakke med noen om hva du har opplevd og få hjelp til å bearbeide tankene og følelsene dine.

Med hjelp, vil det bli bedre.

Se vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep