Hopp til hovedinnholdet

Fortalt bestevenn at hun er forelsket i henne, redd vennen plages av det

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fortalte Beste vennen min at jeg er forelsket i henne. Og jeg er redd det plager henne! Jeg lurer på om det er noe jeg kan gjøre for å hjelp henne??

Besvart 07.01.2019 18:34
 

Svar
Hei jente 13

Takk for spørsmålet ditt! Og så modig du har vært som fortalte venninnen din at du liker henne! Det syns jeg du skal være veldig stolt av deg selv for!

Du skriver at du er redd for at bestevenninnen din nå plages av at du sa det, og du lurer på om det er noe du kan gjøre for å hjelpe henne.

Hva får deg til at tenke at hun plages? Har hun sagt det til deg? Om hun ikke har sagt det, men du bare mistenker det foreslår jeg at du spør henne. Slik at du er helt sikker. For om det ikke plager henne så er det jo ikke noe problem :)

Men om hun tydelig viser eller sier at ting har vært litt vanskelig mellom dere etter at du sa det, så foreslår jeg at du spør henne hva som kan gjøre det enklere for henne. 

Kanskje du skal spørre om dere kan bli litt enig om hvordan dere skal oppføre dere mot hverandre? Hva er ok å gjøre og hva er ikke ok? Kanskje hun føler du flørter med henne, men syns det er litt vanskelig å si noe til deg fordi hun er redd for å såre deg om hun ber deg om å slutte? 

Det er leit å høre at hun ikke likte deg tilbake, men noen ganger liker dessverre ikke de menneskene vi liker oss tilbake på samme måte. Men som sagt så har du vært dødstøff som sa noe. Du finner garantert en annen jente, som er like tøff som deg, og like forelsket i deg som du er i henne!

Lykke til. Håper det ordner seg med venninnen din!

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse