Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få kjæreste?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år. Jeg har i flere år desperat ønsket meg kjæreste, og nå har alle vennene mine fått kjæreste i tillegg, så føler meg ganske alene. Nå til sommeren har jeg heller ingen planer og tenker derfor at det hadde vært praktisk med en kjæreste som kunne tatt meg med på ferie! Jeg lurer derfor på hvordan jeg skal kunne få meg kjæreste. Jeg har et lite problem med at hver gang jeg blir interessert i en gutt blokker jeg han på sosiale medier, særlig etter at vi har hatt sex... Bortsett fra det er jeg en sosial og livsglad jente, men har bare litt problemer med å komme i kontakt med gutter og utvikle det fra et vennskap...Hvordan kan jeg bli bedre til dette? Hadde vært veldig fint med litt hjelp og råd på hvordan jeg kan bli mer selvsikker innenfor dette området!

Besvart 10.01.2019 13:46
 

Svar
Hei

Du har sikkert hørt dette før, men det å aktivt lete etter en kjæreste er ikke alltid så enkelt. Både fordi det nesten kan oppleves som ekstra vanskelig å finne noen man passer med når man tenker ekstra mye på det og fordi man kan bli for opptatt av å finne en kjæreste, slik at man kanskje ikke tenker godt nok igjennom om man passer med personen før man går inn i et forhold. 

For at et forhold skal være bra så må det jo også være slik at dere har det fint i sammen og passer sammen. Om fokuset først og fremst er på å bli kjærester med noen så kan det være enkelt å "ta det første og beste", eller å falle litt ekstra for noen som gir deg oppmerksomhet, uten å kjenne etter om det egentlig er riktig. 

Derfor tror jeg heller at det er et fint fokus om man bestemmer seg for at man heller skal prøve å treffe mange nye mennesker, og å starte nye bekjentskap og vennskap. Selvom det er vanskelig så kan det være fint å, istedenfor å tenke på guttene du møter som potensielle kjærester, å tenke på de som potensielle venner. Da starter man på en måte bekjentskapet i en ende hvor det er enklere å finne ut av om man faktisk passer sammen som venner, og kanskje senere kjærester. 

Du sier at du pleier å blokke guttene du ar interesse for på Facebook. Jeg vet ikke hvorfor du gjør dette, men kanskje blir det skummel eller vanskelig å finne ut av hvordan du skal håndtere disse følelsene? Jeg tror en god øvelse vil være å slutte med dette, og å rett og slett la kommunikasjonen og bekjentskapet utvikle seg før du avslutter det. Selvom du ikke liker noen så er det jo ikke slik at du må blokke de. Det å bare si ifra om at man ikke har gjensidige følelser eller føler at et forhold vil fungere er jo heller ting du kan gjøre om du føler at noen blir for nærgående. 

Jeg syntes også du skal huske på at selvom det å være singel kan kjennes vanskelig og til tider ensomt så er det mye bedre å være alene enn med noen som egentlig ikke er rett for deg. Det høres nok litt klisjé ut, men det er faktisk sant. Det at du ikke har kjæreste handler jo ikke om det det er noe galt med deg, men rett og slett bare om at det ikke har vært helt riktig med noen av de du har møtt hittil. Derfor tror jeg ikke at det å få seg en kjæreste av "praktiske grunner", egentlig vil gjøre deg så mye mer fornøyd med situasjonen.

Prøv derfor heller å fokuser på at du ønsker å møte mennesker, og bli kjent med de for å utvide kretsen din, fremfor å ha et fokus om å bli sammen med noen. Det er alltid positivt å være sosial og møte mennesker, og man høyner jo også sjansen for at man etterhvert vil møte noen man ønsker å bli kjæreste med. Men det er viktig å huske på at slike ting som regel oppstår når det er riktig, og at det er vanskelig å konstruere eller tvinge frem. 

Jeg legger ved noen  artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse