Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sammen med noen som er 15 år

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er sammen med noen som er 15 år men mamma å venene minne liker ikke når jeg får en gutt som er mye eldre å jeg vil ikke slå opp med han eller miste vennkapet mitt med vennenne mine eller å gjøre mamma bekymret

Besvart 13.05.2019 23:34
 

Svar
Hei

Jeg forstår det som at du føler at du er imellom det å ha en kjæreste som er eldre enn deg og at både vennene dine og moren din reagerer.

Jeg skjønner at du ikke ønsker å miste noen av de. Moren din og vennene dine bryr seg om deg og ønsker du har det bra, men kan kanskje være redd for at det er litt aldersforskjell mellom dere, eller andre ting (som jeg ikke vet). Det er også noe med den seksuelle lavalderen som er 16 år. Det kan hjelpe å snakke med helsesøster på skolen om dette, eller helsestasjon for ungdom. 

Jeg tror det beste er at du snakker med moren din og vennene dine om hvordan du har det og hvordan du ønsker å ha det videre. Vi har noen artikler som kan hjelpe deg, les disse. 

Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæreste
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæreste