Hopp til hovedinnholdet

Føler ingen ting når vi tørrpuler. Hva kan jeg gjøre? Er det ok eller ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten har bestemt oss for å ikke ha sex før vi er i den seksuelle lavalderen, men vi «tørr-puler» som det blir kalt. Noen ganger..det som plager meg er at jeg føler ingenting og føler han mest gjør det for seg selv og ikke min del å jeg vil ha min del. Jeg har prøvd å snakke med han om det osv men da blir han sånn «å det betyr bare at jeg er dårlig» og sånt. Jeg vet ikke om det er det eller ikke? Hva kan han gjøre å hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre? Burde vi i det hele tatt gjøre det?eller er det ikke greit i den alderen vi er i? (Gi meg ordentlig svar)

Besvart 18.05.2019 10:42
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er ingenting i vegen for å gjøre som dere gjør. Det som er viktig er at dere begge har glede av det og vil. Ingen skal trues til å gjøre noe som føles ubehagelig. 

I din alder er det er normalt å begynne å eksperimentere med sex alene og sammen med andre. Ingen av dere kan straffes dersom dere er like gamle. 

For at dere begge skal ha glede av det må dere jobbe sammen. Det har ingen ting med at du er dårlig at du ikke føler noe. Snakk med hverandre og forklar hva dere setter pris på. Bruk tid og forsøk ulike måter å berøre og bevege dere.

Grunnen til at vi har en seksuell lavalder på 16 år er for å beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksene.

Er du usikker på om det dere gjør er riktig diskuter det med kjæresten. Det viktige er at du ikke gjør mer en det som kjennes riktig for deg. 

Her er det dessverre ingen fasitsvar. 

Jeg har lagt med noen artikler se om de er nyttige.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse