Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når han vet at jeg liker ham?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Bestevennen min spurte gutten jeg liker om han liker meg. (Jeg sa at det var greit) Han sa nei. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og nå er hun trist også. Hun føler at det er hennes feil. Jeg vil ikke møte han, men det kommer til å skje. Hva kan jeg gjøre for å ikke være så flau over at han vet at jeg liker han, hva gjør jeg for å overbevise vennen min om at det ikke er hennes feil, og hvordan kommer jeg over ham?

Besvart 02.07.2019 01:01
 

Svar
Hei jente (14)

For å unngå at det blir flaut når dere møter hverandre...

 

Det hjelper nok å gi det tid. Det føles nok mer flaut akkuratt nå enn om en uke eller en måned. Jeg er også sikker på at han kommer til å glemme det etter hvert og ikke gjøre noe ut av det. Hvis det føles bedre kan du også snakke med ham om det - send en melding og spør om dere bare kan bli enige om at det ikke skal bli kleint? Ellers er det bare å late som ingenting og så blir det forhåpentligvis ingenting ut av det. 

For å overbevise venninna di...

 

Hun har nok veldig dårlig samvittighet for at du synes det er en klein situasjon, så det hjelper nok mest om du bestemmer deg for at du synes det er greit. Snakk med henne og minn henne på at hun bare prøvde å hjelpe deg og gjøre deg glad, uten at hun spurte ville du aldri visst om han likte deg eller ikke. 

For å komme over ham...

Det finnes dessverre ikke noe enkelt svar på hvordan man kan komme over noen. Det beste man kan gjøre er å gi det tid, og prøve å distrahere seg selv med andre ting. Det kan hjelpe å snakke med venninner, ta opp en hobby, prøve å snakke litt med andre gutter for å tenke på andre ting. Ulike ting hjelper for forskjellige mennesker, mange slutter å følge profiler på sosiale medier slik at de slipper å bli minnet på ham hver gang.

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse