Hopp til hovedinnholdet

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en gutt på 17. Her om dagen så spurte jeg om ei jente hadde lyst til å finne på noe, og hun sa ja.. så spurte hun om hun kunne ha med seg ei venninne.. Vi dro hjem til hun og begynte å bli kjent osv, tok oss noe å drikke og hadde det koslig. Når jeg dro hjem dagen etterpå så fikk jeg melding fra begge 2 at dem syntes at jeg var pen og søt, og så spurte hun ene om hvem av dem jeg var intressert i, og jeg var intressert i hu ene.. Så et par dager etterpå så fant jeg på noe med dem , men da hadde jeg med meg en kammerat, vi så filmer, gikk turer.. jeg er ganske sjenert så jeg turte ikke å spørre om hun likte meg, så jeg snakka med venninna, og hun sa at hu var intressert i meg. vi gikk en lang tur til, men etter turen så sa hun som likte meg at hun ville snakke med meg alene, så venninna gikk inn i huset mens vi sto utenfor, ingen av oss visste hva vi skulle si, og jg ble helt stum ! Jeg hadde mer lyst til å kysse henne, men jeg turte ikke ?!? ... jeg angrer i dag på at jeg ikke gjorde det.. Hun sa også at hvis forholdet skulle fungere så måtte jeg bli mer frampå, men jeg trenger hjelp til å bli mer frampå, ikke bare ovenfor henner, men i større folkemengder.. jeg har hatt problemer med dette hele livet, men det er først nå jeg merker at det ikke burde være sånn.. Jeg SKRIKER etter hjelp, jeg liker henne, og hun liker meg, men det er jo som dem sier "At et forhold bygges på å snakke sammen" .. Hun brukte ordet "utadvendt" som i at jeg måtte bli mer frampå, snakke mer.. Jeg har vært hos Kenisolog (eller hva det heter) , fikk svar på litt av hvorfor jeg alltid har vært sånn, men det har ikke hjolpet.. Jeg vil bli kvitt sjenertheten, ikke bare for at jeg egentlig ikke vil være sånn, men også at Jenter liker dem som er mer frampå, og tørr å si og gjøre det dem mener er riktig! Visste ikke noe annet sted enn her å stille dette spørsmålet, håper dere kan svare og hjelpe meg, ikke bare sånn "les og forstå" men VIRKELIG hjelpe meg .. tusen takk ^^
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
For meg høres dette ut som et ikke helt uvanlig dilemma i flørtesituasjoner.  -Man vil så gjerne gjøre et kjempegodt inntrykk, og så blir man så redd for å ikke gjøre det at man blir helt hemmet av det. 

Du har jo vært litt ekstra utsatt for press siden denne venninna egentlig har lagt såpass mye beslag på deg og vært ganske offensiv.  Slik sett så har kanskje hun du egentlig er interessert i også blitt litt sjalu, eller i alle fall usikker på om det virkelig er henne du liker best. 

Jeg vil råde deg til å være litt mer tydelig med at det er henne du liker, og prøve å være litt sammen med henne og gjøre ting uten andre tilstede.  Si ifra at du har lyst til å møte henne alene.  Det er viktig at du også forteller deg selv at DU faktisk har mye å bidra med bare du blir litt trygg.  -Den flotte personen DU er kan du trygt vise denne jenta.  Prøv å slappe av, og la ting bare skje uten å tenke så mye over det.  Tenk på at du kan faktisk prate med denne jenta om alt mulig.  -Ikke legg så mye "sensur" på deg selv, for du er flott akkurat som du er. 

Kast deg litt ut på "utrygg" grunn....  -Du har alt å vinne!

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Den nye jenta"

foto: Endre Hesthagen

Vi var alle spente. Det skulle komme ei ny jente i klassen, vi hadde fått med oss at hun hette Cecilie. Da læreren vår kom inn med henne, hun var alt annet enn forventet. Hun var nokså tynn, men ikke ekkelt tynn, hun hadde en haug med sminke på og bleiket hår, hun var den bimboen! ”Hei!” Sa hun høyt og smilte bredt, virket ikke sjenert i det hele tatt, slik som nye elever skal være.

Novella er skrevet av Johanna

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hvem gir støtte til dekning av utstyr du trenger når du har diabetes?