Hopp til hovedinnholdet

Det har seg sånn at jeg har vært forelsket i venninden min i over ettår, og det vet hun godt

Jente 14 år
 

Spørsmål
Ok, det har seg sånn at jeg har vært forelsket i venninden min i over ettår, og det vet hun godt, og har selv sagt hun føler det samme osv. Måten jeg vet at jeg er forelsket er at når hun holder rundt meg føler jeg meg trygg, når hun kysser meg er jeg i en helt annen verden, når hun stryker meg gjennom håret er alt bare helt fantastisk, jeg kan ramse opp masse! Jeg trenger bare å se på henne, og jeg føler meg heldigere enn alle andre. Det jeg skal skrive om er vel mer bare for å få det ut til noen andre, og ikke bare til venner. Det har seg sånn at i sommerferien fant vi ut at vi skulle bli sammen (Ikke tenk ''det er vel ikke noe man finner ut'',for vi er snåle x3) men ja, vi fant ut dato, og tid (22.Juli, kl 23.47) og da skulle jeg spøre henne. Alt skjedde vel kanskje for fort for henne, ikke vet jeg! Dagen før alt skulle skje skrev hun på msn : ''Jeg vet jeg kommer til å angre på dette, og jeg håper du en gang klarer å tillgi meg.. men jeg klarer det ikke..''.. Selvfølgelig begynte jeg å gråte, i flere timer også! Ingen kunne jeg snakke med untatt henne, og en god venninde.. Jeg tror jeg tok meg 7 paracet på under 3 timer, jeg trøstespiste og kastet alt opp igjen (med vilje). Alt kom så brått på meg, og det ble så vanskelig der og da. Jeg snakket med henne hver dag etterpå, og vi snakker fortsatt om det. Vi er fortsatt gode venner, og henger sammen osv. Jeg tok jo det at hun ikke klarer det som at hun ikke ville ha noe forhold, men hun gir meg feil signaler! Hun holder fortsatt rundt meg (ikke på venninde måten), hun stryker meg gjennom håret, hun sørger for at jeg ikke fryser, og i går kysset jeg henne bare for å se reaksjonen hennes, og den var at hun kysset tilbake! JEG har jo ikke noe imot at hun gjør det, for jeg vil jo fortsatt ha et forhold til henne, men jeg tenker jo sånn at ''Hææ? Vil hun ha et forhold alikavel? ^o) ''.. Og vi har ikke snakket om ''oss'' face2face enda, men vi har snakket og nestegang skal vi gjøre det (fordi da blir det lettere for oss begge å komme vidre). I går, mens vi satt ved et vann, så holdt hun rundt meg mens jeg hadde hodet i skuldren hennes. (Samtalen) Jeg; Hvordan går det med deg? Hun; Vet ikke ._. deg da? Jeg; du vet ikke nei, hadde ikke forventet meg noe annet i svar egentlig xD Med meg? det går ._. Hun; Hva mener du med at det går? :S Jeg; Nei, det er såppass lite over at det ikke går, så det går akuratt. *liten pause hvor ingenav oss sier noe* Hun; Jeg vil ikke tvinge deg til å snakke om oss... Jeg; Jeg VIL, men jeg klarer ikke ._. Og ja, det skjedde mye >
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Lurt av deg å skrive ned litt når det er litt slik småkaos rundt følelsene og forholdet til denne venninnen din.  Det å skrive kan være en hjelp til å se klarere og til å få ut ting, slik du selv sier.  

Jeg vil kanskje tro at denne venninnen din trenger å tenke litt mer over om hun er klar for å ta skrittet over til å være kjæreste.  Det kan jo være et alvorlig skritt å ta.  Hun er nok glad i deg, men kanskje er hun ikke helt sikker på at det er på "kjærestemåten".  Kanskje føler hun at hun er usikker på om det er jentekjæreste eller guttekjæreste som blir det riktige for henne å ha.  

Kanskje trengs det tid for henne til å finne litt mer ut av følelsene sine.  Den tiden bør du nok gi henne.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om å flytte hjemmefra?

Når skal flyttemelding sendes?