Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei, er jente på 16 som aldri har hatt kjæreste eller kyssa! nå begynner jeg å bli litt urolig for at det aldrii kommer til å skje. Det å få gutter til å like meg er ikke noe problem. men hver gang jeg har følelser for en gutt og merker at han også har følelser for meg, blir jeg nervøs og tenker på alt som kan gå galt og inbilder meg at jeg ikke liker han lenger. Hvorfor skjer dette? Er det fordi jeg bare har litt sommerfugler i magen? og hvordan kan jeg stoppe dette. Jeg har veldig lyst på kjæreste men føler at jeg ikke tørr å kysse noen og at jeg ikke kommer til å klare det.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det høres ut som du både forelsker deg og at du flørter litt.  -Det er bra, og en god start.  Da kan du nok være trygg på at du vil få deg kjæreste etterhvert også.  Det er ganske vanlig å føle slik som du gjør, og være litt redd for å ta neste skritt mot å bli kjæreste med en du liker godt.  Det er jo litt skummelt å slippe noen så nær innpå seg og åpne opp følelsene så mye, for da kan man jo risikere å bli skuffet.  -Engstelsen for å bli skuffet er det som hindrer mange fra å tørre å forelske seg skikkelig og gå inn i et forhold.  I tillegg så er det jo litt skummelt med alt man ikke kan.  -Men, det er bare en måte å lære noe nytt på, og det er å forsøke.....

Du må nok bestemme deg for å tørre, og så kaste deg uti det.  Kyssing kommer naturlig og det er jo bare å begynne i det små, og utvide etterhvert som du blir trygg.  Les råd om kyssing i artikkelen under.

Ellers har jeg lyst til å minne om at det ikke er uvanlig å ikke ha hatt kjæreste på din alder.  Det gjelder nok for omtrent halvparten av alle, og mye færre har hatt noe seriøst forhold.

Lykke til med å våge deg på å ta et skritt til neste gang.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Hva er den gjennomsnittlige debutalderen for jenter?