Hopp til hovedinnholdet

Har kontakt med en gutt én gang i uken og på MSN. Liker han meg? Hva skal jeg gjøre for at vi skal snakke mer sammen?

 

Spørsmål
Hei=)
Jeg er en jente på 14 snart 15 år og liker en gutt som er 16 snart 17 år. Han har fått vite at jeg liker han gjennom en venninne av oss, via msn. Vi går på "aktivitet" sammen og ser hverandre bare en gang i uka, men vi snakker sammen på msn ca. hver dag. Det er gangske tomme samtaler fordi ingen av oss kommer på noe å si osv. Han har sagt til vår felles venninne at han ønsker å snakke med meg utenom msn og vil ha bedre kontakt med meg. På aktiviteten ser møter øynene våre av og til, men vi får alrdi snakket sammen fordi vi ikke har felles venner pga. aldersforskjellen og fordi vi ikke der heller vet hva vi skal si. Og fordi han vil at JEG sal ta insnativ til å snakke med han, men jeg er veeldig skjenert oven for han så jeg tørr ikke si noe når vi kommer litt nærmere. Jeg vet heller ikke om han liker meg. Han sier jeg er søt og hyggelig og de gangene jeg ikke er på aktiviteten påpeker han det på msn og sier det hadde vært kos hvis jeg var der. Hvordan skal jeg klare å snakke med han? Og om hva? Vær så snill og hjelp meg! Jeg har aldri hatt en ordentlig kjæreste, men vår felles venninne mener vi er perfekte for hverandre og passer godt sammen. Han sier hun er en liten Kirsten Giftekniv meller oss to og liker at hun er det. Vil det si at han liker meg? Tusen Takk=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Ja, hvis han sier at han liker at deres felles venninne er Kirsten Giftekniv mellom dere virker sannsynlig at denne gutten liker deg.

Siden dere allerede har god kontakt på MSN kan du jo foreslå å treffes en dag på MSN? Ut fra det du sier vil det være litt overraskende om han sier nei til det. Kanskje det passer i forbindelse med den aktiviteten dere har felles? At dere treffes før eller etter dette?

Det er ofte vanskelig å finne gode samtaleemner når man er i en slik situasjon, men ofte kan det være lett å snakke om ting man har felles, som venner, skole, fritidsaktiviteter, osv. Et lite triks er å spørre ham spørsmål om ham selv. Be ham f.eks. fortelle om familien sin, oppveksten sin, eller slike ting. Da får han snakke om ting han kjenner, du trenger ikke si så mye mer, og så dukker det nok opp nye samtaleemner underveis.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Hvilket prevensjonsmiddel beskytter mot kjønnssykdommer?