Hopp til hovedinnholdet

Gutt 15. Forelsket i en jente. Hvordan skal jeg få mer kontakt med henne og finne ut om hun liker meg? Hun er heller ikke så populær blant vennene mine

 

Spørsmål
Jeg er en gutt på 15år som er blitt forelsket i en jente i paralell- klassen min på skolen jeg går på.

Vi gikk samme klasse fram til høsten 2007, når jeg begynte i en annen klasse.
Etter jeg byttet klasse føler jeg at vi har fått litt mindre kontakt (Jeg har aldri vært med hun hjem eller noe, bare snakket på skolen).

Men så er det to problemer til, for det første:
Hun er muligens sammen med en annen, hun var dette for ca et halvt år siden, men hvet ikke om hun er det enda, og heller ikke hvordan jeg skal finne det ut.

Det andre problemet er at hun ikke er så populær blandt vennnene mine, så jeg vet ikke hvordan de vill reagere om du fikk vite at jeg likte henne.... (Ingen vet det).

Så hvordan skal jeg finne ut om hun liker meg, og hvordan skal jeg få mere kontakt med henne ?
Jeg er ganske skjenert ovenfor henne ....

Håper på svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Dette er spørsmål som vi får mye av her på ung.no.

Den beste måten å finne ut av om hun liker deg, er å spørre henne selv. Det høres ganske enkelt ut, men hvordan gjør man så det? Det kan jo både være flaut og skummelt.

Det beste er kanskje å gå litt forsiktig frem. De fleste som er forelsket eller liker noen litt spesielt pleier gjerne å kikke litt ekstra på vedkommende, og blir kanskje litt sjenerte om de får blikkontakt. Mange prøver å vise at de liker en ved å tulle med vedkommende, smile litt ekstra, e.l.

Hvis du raskt vil finne ut av om hun er sammen med noen kan du kanskje snakke med henne, si at det er lenge siden dere har snakket sammen og spørre hvordan det går med henne på skolen, hjemme og på kjærlighetsfronten.

Hvis hun ikke er sammen med noen, og dere får litt mer kontakt kan du kanskje foreslå å slå følge hjem fra skolen? (Du kan kanskje finne på en god unnskyldning for å gå samme vei, om du ikke egentlig skal i samme retning?)
Det går også an å spørre henne om hun vil finne på noe etter skolen, f.eks. gå på kino, se en film, gå en tur, osv.

Når det gjelder at hun ikke er så populær blant kameratene dine så er dette også noe mange opplever. For noen er det slik at kameratene dine ikke kjenner henne så godt, og etter hvert vil like henne like godt som deg. Til syvende og sist er det du som må bestemme hva du selv ønsker. Kameratene dine bør respektere ditt valg av kjæreste, selv om de selv om de ikke liker henne så godt som deg.

Håper dette hjalp deg litt med hva du skal gjøre videre!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hvilke to supermakter sto mot hverandre under "Den kalde krigen"?