Hopp til hovedinnholdet

Føler ubehag når kjæresten dikker, hva kan jeg gjøre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, vet egentlig ikke om jeg har valgt rett tema. Problemet mitt er at jeg tar veldig sterk avstand fra alkohol pga epsioder i hjemme oppgjennom årene, men det gjør ikke kjæresten min. Vi har det veldig bra sammen. Vi kan prate om alt og ingenting, vi ler mye sammen og vi er veldig glad i hverandre, men når hun drikker og er full på fester får jeg en stor klump i magen. Det gjør virkelig vondt å se at hun drikker alkohol, noe jeg har så mye imot. Det ender med at jeg føler jeg må få ut det vonde ved å påpeke for henne hvor dumt jeg syns det er og at jeg ikke liker det osv.. Jeg har lyst til å ha et avslappet forhold til at hun drikker fordi hun må få gjøre det hun vil, og fordi det skaper dårlig stemning mellom oss. Er det noe jeg kan gjøre med meg selv, for å ungå disse diskusjonene når hun drikker/har drukket? Jeg føler ingen rett til å si, "du får ikke lov til å drikke"

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi synes du tenker veldig riktig og modent når du uttrykker et ønske om å endre dine egne reaksjoner fremfor å forlange/forvente at din kjæreste endrer sitt alkoholinntak for din skyld. Det er et godt utgangspunkt. Du skriver at dere har et godt forhold, og at dere prater mye. Kanskje dere kan snakke om dette, og sammen komme frem til mulige handlinger du kan utføre når dere f.eks. er på fest? I istedenfor å kommentere hennes alkoholinntak kan du kanskje forlate åstedet og heller gå en tur og roe tankene. Eller kanskje du kan oppsøke andre aktiviteter når hun er på fest,  slik at du får oppmerksomheten din over på noe annet. 

 

Det kan være nyttig for deg å tenke over hva du er redd for, eller hva det er som gjør at du er så i mot at din kjæreste drikker. Du nevner at du har dårlig erfaring med alkohol fra oppveksten. Det er ikke usannsynlig at dette er grunnen til at du føler ubehag når hun drikker, og det kan ta lang tid å bearbeide disse følelsene. Hvis du opplever mange nok ganger at ingenting blir ødelagt mellom dere, selv om hun drikker av og til, vil du kanskje bli roligere. Uansett kan det være godt for deg å snakke med noen utenforstående om dette. Hvis du tar kontakt med fastlegen din, eller helsestasjonen kan de hjelpe deg videre dersom du ønsker å bearbeide dine tidligere opplevelser over tid. Lykke til.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse