Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne ut om hun liker meg?

 

Spørsmål
Hei! er en 16 år gammel gutt som lurer på om en jente liker meg? er så vanskelig å forstå? Virket VELDIG som om hun gjorde det før! Men vet ikke helt lenger, har ikke møtt henne, bare snakket sammen på msn og meldinger og sånt!! Hvordan kan jeg på en diskre måte finne ut om hun liker meg eller ikke?? Og hva for no hyggelig kan jeg si til henne??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål som mange er opptatt av!

Chatting kan være en fin måte å bli kjent på, for da kan man bruke god tid til å snakke sammen, før man blir forelsket. Men chatting er også veldig vanskelig noen ganger, for man har ofte kun mulighet til å tolke og analysere det vedkommende skriver, og ikke ser ansiktsuttrykk, kroppsspråk, osv.

Det er vanskelig å gi noen gode råd til hvordan man kan finne ut av om den man chatter med liker en, på en diskret måte. Det beste er ofte å selv ta noen initiativer. De fleste (både jenter og gutter) setter pris på ektefølte komplimenter. Du kan f.eks. si at du har tenkt på henne, at du setter stor pris på å chatte med henne, osv. Du kan jo også spørre henne om hvordan det står til på kjærlighetsfronten.

Et lite PS til alle som leser dette: Husk at selv om chatting er veldig gøy, kan man risikere å bli lurt, og at den man tror man kjenner viser seg å være en helt annen. Hvis du ikke er helt sikker på hvem vedkommende er, og at du kan stole på vedkommende, bør du ikke gi ut bilder eller informasjon som du ikke bryr deg om at alle kan få tilgang til. Tar man skikkelige forholdsregler kan chatting være trygt, og veldig moro. Men ikke glem at det finnes en verden med frisk luft og fysisk aktivitet også! Den delen av livet er det dumt å gå glipp av.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Hvor legger man snus?