Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å få forholdet til å gå bra?

Jente 17 år
 

Spørsmål

God dag:) Jeg veit ikke hvordan skal jeg beskrive akkurat det jeg føler... jeg er forvirret og redd, og klarer ikke å finne på minst en løsning... familien min aksepterer nesten ikke min kjæreste; de har ikke sagt det direkte likesom, men jeg veit det, og jeg føler alltid at forholdet kommer til å ta slutt (men det vil ikke jeg at det skal skje)! jeg forteller faktisk det som jeg føler til kjæresten min, og han skjønner problemet... men i går, ble jeg så skuffa over den måten han tenkte på... han sa at han vil ikke gjøre noe vondt til meg og at det er kjempe vanskelig for ham til å ta slutt eller til å gå bort fra meg; men det er sånn bare det er. Og masse noe sånt, derfor sa han at vi må gå fra hverandre.. jeg prøvde så mye jeg kunnet bare for å stoppe ham, til å gjøre ikke det... det gikk heldigvis som jeg ønsket, vi slo ikke opp... men vi blei enige om at etterhvert/ etter noen år, så kommer han til å spørre meg om jeg vil være sammen med han for alltid og sånt, så kommer vi til å gå videre i hele livet!! men jeg blei så skuffa, fordi jeg følte at han prøvde veldig og maset bare for at vi tar slutt! " selv om han sa, at det er vanskelig for ham å gå fra meg"... vær så snill, hjelp meg... jeg klarer ikke å legge meg i natt... jeg tenker heeeeeeleeeee tida på dette her, plutselig når jeg jobber med lekser og prøver og sånt så kommer jeg på dette og da klarer jeg ikke å jobbe videre med det jeg kan holde med!! jeg trenger hans kjærlighet og støtte! Hva bør jeg gjøre? hva bør han gjøre? og hva bør vi to gjøre? jeg vil og skal ikke gå fra ham!! hva skal jeg gjøre for å holde forholdet bra og trygg?? trenger råd:( tusen takk:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er forvirret og redd.  Når det blir usikkerhet rundt forholdet, slik du opplever nå, er det naturlig at du kjenner det som du gjør.  Når kjæresten din nå har ønsket å gjøre en forandring i forholdet, kan jeg forstå at du blir litt desperat og prøver å få ham til å ombestemme seg.  -Det skriver du jo at du har greid også, sånn i første omgang, men jeg tenker at det å "mase seg til at det ikke skal ta slutt" forteller om at forholdet ikke er helt topp om dagen.  Det gjør vondt å tenke på at det kanskje ikke skal være dere nå, men kanskje er det nettopp det som vil skje, og da blir det noe du må akseptere.  Det er ikke så bra å være i et forhold som ikke fungerer så bra, heller.  Da er det kanskje bedre å ta den runden dere nå gjør, og tåle de følelsene som kommer.  -Det kan være vondt, men det vil bli bedre igjen for deg. 

 

Hvis det er håp forholdet kan fortsette, så tenker jeg at det er viktig at det er et likeverdig og bra forhold.  Du må si ifra på en saklig måte om det du ikke trives med  og komme med forslag til løsninger for at dere skal ha tillit og trygghet i forholdet.  Det er ikke lurt å kritisere partneren eller klage på ham og "sutre" eller mase deg til løsninger du vil ha.  -Da vil de ikke vare.  Det er også viktig å gi hverandre frihet til å være seg selv, samtidig som man må respektere hverandre og gi hverandre trygghet ved å vite at man kan stole på hverandre. 

 

Ha det godt.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse