Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fortelle at jeg liker han? Og hvordan vet jeg om han liker meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er skikkelig forelsket i en gutt i klassen, men jeg vet ikke om han liker meg.. Jeg blir kjempeglad når jeg ser han og klarer nesten ikke å la være å tenke på han.. men det er en annen jente i klassen som han alltid snakker med.. de er bestevenner, da.. men hvordan skal jeg fortelle at jeg liker han? Og hvordan finner jeg ut om han liker meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det kan ofte være litt vanskelig å fortelle at du liker en person. Du er kanskje redd for å bli avvist, og for hvordan han skal reagere. For å få det til å bli litt mindre skummelt er det derfor lurt å bli kjent med gutten før du forteller han det. Det kan også være lurt å flørte med gutten du liker. På denne måten vil han få en mindre overraskelse når du forteller at du liker han!

 

Du kan starte med å snakke og bli kjent med gutten. Snakk spesielt mye med han slik at han skjønner at du bryr deg ekstra mye om han. Etter hvert som dere har blitt bedre kjent, kan du starte å flørte og tulle litt med gutten. Vis han hvem du er, og gjerne dine gode sider. Ved å også her flørte ekstra mye med akkurat han, får du han til å føle seg spesiell. For å finne ut om han liker deg, kan du enten spørre han rett ut, eller du kan se om han gjengjelder flørtingen din. Hvis han gjør dette, kan det være et tegn på at han liker deg.

 

Ved å snakke med gutten og bli kjent med han blir det lettere for deg å fortelle han at du er forelsket, for nå kjenner du jo han allerede fra før! Det er alltid lettere å fortelle en venn at du liker han, enn å fortelle det til en du ikke kjenner. Når du skal si at du liker han kan du gjøre det på forskjellige måter. Du kan fortelle det rett ut, du kan sende han en lapp i timen, du kan sende han en SMS eller en melding over internett. Du kan også få en venninne til å røpe det for han.

 

Hvis du fortsatt er litt redd for hvordan han vil reagere, kan du jo vente å se. For etter du har flørtet en del med han kan det hende han har skjønt at du liker han. Jeg legger ved en artikkel om flørting og sjekking som kan hjelpe deg på vei!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse