Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har blitt forelska i bestevenninna?  

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisan! For øyeblikket, føler jeg meg litt skremt. I høst begynte jeg på vgs, og fikk for første gang på flere år venner på min egen alder. I klassen var det ei jente jeg hang med fra dag en, vi hadde det alltid kjempegøy sammen. Hun flyttet på hybel, og jeg overnattet opptil flere ganger i uka. De siste ukene har jeg begynt å lure på om jeg er forelsket. Jeg føler at følelsen jeg får når hun klemmer meg er en helt annen følelse enn når de andre vennene mine klemmer meg. JEg merker at jeg nesten blir litt sjalu hver gang hun skal til ei anna jente jeg kjenner. Jeg tenker på henne veldig mye, men har liksom ikke den litt klumsete og sjenert i nærheten av henne. Jeg er litt skremt, usikker på hva jeg skal gjøre. JEg har aldri vært forelsket før, og aldri hatt noen ordentlig kjæreste. Jeg er redd for at jeg kan ha forelsket meg i henne, og redd for hva det kan gjøre med vennskapet vårt. Jeg har aldri før følt en slik tilknyttning til noen, og er kjemperedd for at det skal ødelegges. Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det kan være at du er forelsket i henne, eller bare at du er utrolig glad i henne. Kanskje føles det så godt å ha en så god venninne at du blir forvirra. Det er vanskelig å si, spesielt for meg. Jeg tror det beste du kan gjøre er å la det gå en stund og prøve å finne ut av hva du egentlig føler og hva du vil. Kanskje vil det hjelpe å prøve å se for deg dere to i en romantisk situasjon, og se hvordan du reagerer på det? Ville det vært rart for deg, eller hadde det vært fint? Er det noe du ønsker?

 

Hvis du finner ut at du er forelska i henne, må du så bestemme deg for om du vil satse på vennskapet deres eller om du vil prøve å snakke med henne om det og se om det eventuelt kan bli noe mer. Kommer du til å klare å bare være venn med henne?


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse