Hopp til hovedinnholdet

Falt for en av elevene mine.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en lærere på 20 år. jeg begynte som lærer august 2011. og jeg fikk en utrolig fin klasse, men blant alle elevene falt jeg for en av mine egene elever.i september 2011 skilte foreldrene hennes seg. hun var lei seg, jeg prøvde å trøste henne. så jeg tok henne med til gruppe rommet like før det ringte inn og prøvde å trøste henne. det med at vi begynte å kline heftig. etter skolen sa jeg til henne at det var galt og jeg kunne miste jobben hvis noen fikk vite noe om oss. neste dag var det hun som kysset meg og jeg klarer ikke å slutte å tenke på henne. hun gjør meg så glad. jeg redde for at vi skal ha sex!! hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Avslutt dette med en gang.  Du har allerede gått altfor langt.  Når du jobber som lærer eller vikar i skolen, er du styrt av et lovverk som forbyr at du har et forhold til en elev.  Dette kan du få skikkelig trøbbel av, og du kan, som du selv sier, miste jobben.  Det er jo ikke slik at ting skjer bare av seg selv.  Du må ta kontroll over følelsene dine.  For det første vil jeg anbefale deg at du tar henne med til helsesøster, slik at en annen person kan gi henne støtte og veiledning i forhold til det hun har opplevd hjemme.  Si ifra til henne at du beklager det som skjedde, og at du ikke kan være en nær person for henne.  Du bør nok også tenke på om du ikke skal gå til rektor og fortelle om det som har skjedd før det kommer ut som rykter.  Det kan hende at du vil miste jobben, men konsekvensen av å ikke si noe, og ryktene starter å gå, kan være verre.

 

Du har kommet inn i en vanskelig floke.  Prøv å få ryddet opp i det så raskt som mulig. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse