Hopp til hovedinnholdet

Jente 19 er forelsket i terapeuten sin.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som er sinnsykt forelsket i terapauten min. Jeg er lesbisk, og terapauten min er en dame på 45 år. Hun vet at jeg er forelsket i henne fordi vi har snakket om det. Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært betatt eller forelsket i jenter som er en del år eldre enn meg (30-40 årene). Spørsmålet mitt er da; Hvorfor har det seg sånn at jeg blir forelsket i de som er eldre enn meg? Er det normalt? Kan det ha noe med at jeg har et veldig vanskelig og distansert forhold til moren min, og at det kan være noe ubevisst?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først og fremst: beklager at du har måttet vente så lenge på svar...

Vi kan dessverre ikke gi deg noe godt svar på hvorfor du stadig blir forelsket i eldre kvinner. Det kan være mange grunner til dette. Som du sier kan det kanskje ha noe med ditt forhold til din mor å gjøre?! Hva sier terapeuten din? Hadde hun noe godt svar på det? Noen mennesker tiltrekkes jo helst av mennesker som er eldre enn seg selv, men vi tenker at det kan være en fordel å få svar også fra en psykolog i forhold til dette spørsmålet. 

 

Det er ikke uvanlig å forelske seg i terapeuten sin. Det å bli lyttet til og forstått er noe de fleste av oss ønsker i den vi være i et forhold til. For mange er det første gangen man opplever dette.

 

Det er litt viktig å tenke på, i hvilken grad terapien din påvirkes av din forelskelse. Kanskje kan det være en fordel for dere begge om du får en annen terapeut? 

 

Vi er lei for at jeg ikke kunne gi deg så gode og oppmuntrende svar.

Vi ønsker deg uansett masse lykke til i din søken på kjærlighet!

 

Hilsen 

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no og  Familiepsykologen, ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse