Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så forelsket i en gutt at jeg ikke gjør annet enn å tenke på ham

Jente 14 år
 

Spørsmål

HEi!Jeg er ei jente på 14 år. Og jeg lurte på om hvordan kan jeg glemme den gutten jeg forelsker i! Jeg er veldig forelsket i han og jeg ser ham ikke lenger, jeg har alltid sterke følelser for han og vil være alene med mine tanker og følelser. Jeg er nesten aldri sammen med vennene mine, fordi jeg vil tenke på han hele tiden ! Det er kjempe lei, jeg kommer til å elske han mer enn før! Siste gang har jeg sett han på togstasjonen og har sett han bare en gang, men jeg er forsatt veldig i sjokk hvordan kan man forelske noen med en gang! Så derfor trenger jeg deres hjelp! Tusen takk! UnG.no

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Her har du litt flere alternativer ut i fra det jeg ser. Det viktigste er uansett at det å være forelsket ikke går utover ditt vanlige og sosiale liv! Likevel så tror jeg ikke det er så lurt å få seg selv til å slutte å forelske seg. Det å være forelsket er jo en bra ting, og derfor burde man lære seg å leve med dette! Hvis du derimot ikke ser noen annen utvei enn å slutte å være forelsket kan du jo tvinge deg selv til å ikke tenke på denne gutten helt til du mener du selv er klar for det igjen. Da kan det nok hjelpe å gjøre andre ting slik at hodet ditt er på litt andre steder, som for eksempel å starte på en aktivitet eller tilbringe tid med andre mennesker. 

 

Dersom du heller vil prøve å leve med det å være forelsket, kan du jo prøve noen av disse tipsene: 

 

1) En måte du kan leve og være forelsket på er å ikke holde følelsene dine for deg selv. Når du er med vennene dine kan du jo snakke med dem om hvordan du har det?  Fortell dem om hvorfor du er så glad i han, og fortell dem om alle de herlige sidene du ser ved han. Noen ganger kan det være godt å få alt ut. Det virker som om det at du holder tankene dine for deg selv gjør at det blir så mye å tenke på at du ikke føler du orker eller har tid til å gjøre noe annet. Snakk derfor med vennene dine om det. På denne måten får du alt ut, og på denne måten ødelegger ikke det at du er forelsket ditt vanlige liv. Og hvem vet, kanskje vennene dine også har noe på hjertet de ønsker å dele?

 

2) Bli kjent med gutten! Kanskje det at du får oppleve alle de gode sidene du ser i ham på nært hold vil gjøre at du klarer å tenke litt mindre på ham når dere ikke er sammen? Er du forelsket er det jo også lurt å prøve å få kontakt med gutten du liker. 

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse