Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er eldre enn meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hej (: jeg er en jente på 15år, og er veldig keen/forelsket i en gutt på 18 snart 19år. Det viser seg at han er keen/forelsket i meg også. ingen av oss har lyst på sex, vi har snakket sammen om det veldig mye. Det jeg lurte på er om det er lovlig at jeg og han er i et forhold?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ingenting i veien for at dere kan bli sammen. Men det er en del ting som er viktige å være klar over når det er en aldersforskjell. Det første leser jeg at dere har tenkt på, og det er den seksuelle lavalderen. Enn så lenge er du under den (16 år), og det betyr at han kan bli anmeldt og straffet dersom dere har sex sammen. Les mer om dette i artikkelen under.

 

Men det er en del andre utfordringer det er greit å være klar over. 3-4 år forskjell er ikke mye når man er eldre, men i ungdomstida kan mange oppleve dette som veldig mye. Men det er helt avhengig av hvem dere er og hvor modne dere er. Vi har samlet en del av "utfordringene" man kan møte i en artikkel. Les gjennom den (se under), så står dere sterkere til å takle disse.

 

Lykke til med kjærligheten!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse