Hopp til hovedinnholdet

Jeg kranglet med en gutt jeg møtte på nettet, og nå er jeg veldig såret.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente på 16 år som snakket med en gutt over nettet i 3 år. Han sa at han likte meg og vi hadde det veldig bra sammen, og jeg trodde 100% på han. Til slutt fant jeg ut at han hadde bare jugd til meg hele tiden, og ble selvsagt veldig såret. Jeg trodde jeg aldri skulle komme over han, til jeg ble kjent med en annen gutt på nettet jeg virkelig begynte å like. Han var helst annderledes fra den første. Han sendte nesten meldinger hver dag, og ringte meg og sånt. Vi snakket i mange timer om dagen på nettet og hørte alltid på meg. Han tok på cam for meg, uansett om jeg ikke gadd. Alt var perfekt, men etter en stund syntes jeg at han begynte å forandre seg. Han sa ofte brb og kom ikke tilbake, og innimellom brukte langt tid på å svare. En dag dreiv vi og snakket så plutselig logget han av, og så etter 2 minutter på igjen. Jeg ventet på at han skulle skrive, men det gjorde han ikke. Etter en halv time sier han at han hadde klart å sove over pc. Det trodde jeg ikke på, så vi krangla. Vi har krangla mye i det siste om brb, svare seint i det siste. Jeg føler at jeg alltid fikk skylda for det, men det eneste jeg prøvde å gjøre var å få han til å forstå at det han gjorde var feil. Sist vi krangla ble det helt kaos. Jeg er så redd fra den første, redd til å tro på folk. Tror han kanskje har jugd til meg, og kanskje snakket med en annen jente imens han kom opp med de unnskyldningene. Jeg sletta han etter at vi krangla sist, og han brydde seg ikke på den siste krangelen, noe han pleide å ALLTID gjøre når vi krangla. Jeg er veldig lei meg for det, og jeg har blitt veldig glad i han. Han sa at han var veldig glad i meg og alt, og brydde seg veldig, men jeg vet ikke hva jeg skal tro... alt er helt surr for meg akkuratt nå. Hva skal jeg gjøre? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at du føler deg såret på grunn av det du opplever. Det som er ulempen med å bare snakke med folk over nettet, er at du ikke kan se kroppsspråket deres slik som når man snakker med folk ansikt til ansikt. Det, og det at du ble såret av den forrige gutten, gjøre det forståelig at du ikke klarer å stole helt på denne gutten. Jeg synes at når du tenker så mye på han og er så lei deg, bør du prøve å orden opp i de med han. Ta en prat med han hvordere snakker ut  du forklarer hva det er som gjør deg såret. Hvis dere bare fortsetter og krangel og ting ikke blir noe bedre, bør du nok vurdere å avslutte det forholdet dere har. Et forholdt som kun er over Internett, er vanskelig å få til å fungere, og etterhvert kan det være en idé å møtes og bli bedre kjent på den måten. Hvis du velger å møte denne gutten, er det veldig viktig at du tar forehåndsregler, for dessverre er det mange som utgir seg for å være en de ikke er. Avtal møtested et offentlig sted med mange mennesker, og ta med deg en person, gjerne en voksen, som kan se til at alt går bra for seg. Se flere tips i artikkelen under.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse