Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 14, som er nervøs og blir helt tom for ord når jeg er alene med jenter

 

Spørsmål
Hei. Først vil jeg takke for en utrolig fin side :)


Jeg er en gutt på 14, som er nervøs og blir helt tom for ord når jeg er alene med jenter - samtidig som jeg er helt betatt og forelsket i en. Tror hun er det i meg og, så derfor har vi bestemt om å møtes. Må jo snakke med foreldrene mine om dette også. Hun er på en måte den "ville" typen hvis man kan si det sånn. Hun er ikke jomfru, og hun blir med på så og si alt. Jeg er jomfru.
Noen forslag til hva jeg kan gjøre for å bli kvitt denne stillheten jeg har når jeg er med jenter, og hvordan jeg kan prøve å åpne meg selv når jeg er med jenter. Også blir jeg veldig fort sjalu. Hun forteller om ting hun gjør, har gjort med andre gutter - når jeg tror hun liksom driver på med meg.

Takk på forhånd .
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er både deilig og spennende å være forelsket. De fleste har det nok litt som deg at de ikke vet helt hva de skal prate om, men dette løser seg gjerne fort når dere blir litt bedre kjent. Jeg tenker at du fortsette å være hyggelig mot henne og bare prøve å være deg selv mest mulig. Dere kan snakke om alt fra musikk, en god film, om det skjer noe spennende i helgen, ja hva som helst. Gi henne tid til å snakke litt hun også, det er ikke bare du som skal stå for praten. Litt taushet skader heller ikke, den tiden kan du bruke til å fløret litt, f.eks se henne inn i øynene eller si noe pent. Det virker jo som denne jenta trives godt sammen med deg, siden hun har lyst til å møte deg. Sjalusien din er vond, men den er lett å forklare, for du vil gjerne "eie" denne jenta og mobiliserer følelsesmessig for å holde de andre unna henne. Dette kan virke mot sin hensikt, for hvis sjalusien gjør deg stille, sur, "dum" osv bli du jo ikke så attraktiv. Prøv å si til deg selv at det som skjer, det skjer. Du kan jo også forsøke deg på litt mer direkte flørting (se flørteskolen på ung.no) og be jenta med hjem eller på kino, kafe, skøyter, pizzabaking, eller noe annet hyggelig. At hun er litt "vill" av seg tenker jeg at du skal finne ut av selv. Det kan jo være at hun bare har fått et ufortjent rykte som ikke er sant. Gi henne respekt og oppfør deg slik du gjør mot de andre rundt deg.
Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Kan du kjøre moped hvis du har tatt lappen på personbil?