Hopp til hovedinnholdet

Har kjæreste, er ikke forelsket, ønsker å bryte. Familien vil hate henne?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Heei :) Jeg har egentlig et ganske stort problem. Jeg er muslim, og vi har ulike tradisjoner. Vi kan ikke ende et forhold om vi først er i det. Jeg er i et forhold, men elsker ikke personen jeg er sammen med. På begynnelsen så var det ganske greit, men det gikk så utrolig fort for meg og jeg fikk ikke så mye tid til å reagere før det ble offentlig. Jeg har lyst til å slå opp for jeg vil ikke være sammen med en jeg ikke elsker. Men det er så vanskelig når han er veldig forelska, og gråter hver gang jeg tar opp dette temaet med han. I tillegg så vil familien min hate meg om jeg gjør det, for det er ingenting som er dårlig med denne personen. Han er kjempe snill, han respekterer meg og gjør så og si alt for meg, men jeg klarer ikke å føle det samme som han føler for meg.Familien min er også veldig redd for ryktet jeg kommer til å få, akkurat det bryr jeg meg ikke noe om, men jeg vil ikke miste familien min. Til sommeren skal vi forlove oss, og det vil jeg ikke i det hele tatt. Denne situasjonen dreper meg rett og slett og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig når tradisjoner og egne følelser ikke er samstemt. Du er omtenksom overfor kjærestens og din families følelser men forlovelse og ekteskap skal være ønsket av deg også. Tvangsekteskap er lovbrudd her og kan føre til straff for dem som tvinger deg til det. Før det går så langt må en prøve å snakke sammen. Hvis det er noen i din familie som kan støtte deg kan dere prøve å snakke med dine foreldre og med han du ønsker å bryte med. Familievernkontoret er et tilbud til familier som er uenige, du finner ditt nærmeste kontor på www.bufetat.no. Du kan også får gode råd hos Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap, 815 55 201.

Hvis det ikke hjelper å snakke sammen og du blir utsatt for trusler eller vold kan du kontakte eller dra til et krisesenter.

 
Håper det ordner seg for deg!

mvh

 

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse