Hopp til hovedinnholdet

Familien sier jeg ikke skal være sammen med ham pga aldersforskjellen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hallo, jeg er ei jente på 17 år som er sammen med en gutt/mann på 26 år. Familien min sier att jeg absolutt ikke skal få lov til å være sammen med han pga aldersforskjellen pluss att vi begge to sliter med rus. Jeg elsker den gutten å vil absolutt ikke ende det bare fordi folk er imot att vi er sammen. Burde jeg høre på de? eller burde vi følge hva vi føler?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ofte lurt å høre litt på råd fra folk som er glad i en.  De vil deg nok ditt beste og det er derfor de sier det de sier.  Jeg sier ikke at man alltid skal følge rådene, men lytte til dem og tenke gjennom dem, slik at man tar bevisste og gode valg for seg selv.  -Er det bra for deg å være sammen med denne mannen?  -Tenk godt over det og bruk fornuften mer enn bare følelsene, for da er du nok ærligere med deg selv.  Hvis dere begge sliter med rus, så er det antagelig en fare for at dere kan trekke hverandre ned mer enn opp, og det er kanskje ikke så bra? 

 

Ta gode valg for deg selv og valg som kan føre deg bort fra rusen. 

 

Finnes det mulighet for å be om hjelp til rusproblemet ditt?  Du kan ta kontakt med Helsestasjon for ungdom eller med fastlegen din og ta en prat om dette.

 

Ha det godt!

 

Se også info i artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse