Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er man en god kjæreste?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Det er kanskje et litt dumt spørsmål, men håper dere har svar? Hvordan er man en godt kjæreste? Jeg er en gutt på 17 år og jeg har aldri hatt en kjæreste. Det er en vennine av meg som jeg kjenner litt godt og jeg er litt forelsket i hun og i det siste har følelsene bare blitt større. Jeg håper virkelig at hun kan være min første kjæreste. Det som er litt av problemet mitt det er att når jeg prater med hun og andre jenter så blir jeg litt stresset og nærvøs for det er ikke min sterkeste side. Så nå i det siste har jeg tenkt skal si det til henne at jeg har følelser for hun og den type ting, men hvis hun sier ja så er jeg litt nærvøs på hvordan man skal være da. Hvordan skal man gå frem og hva skal jeg si for og få henne til og kanskje være min kjæreste og jeg har ikke peiling om hun i det minste liker meg og hvis jeg sier at jeg liker henne veldig mye, men hun liker ikke meg så veldig mye så kommer jeg og bli veldig flau. Da mener jeg som hvordan skal jeg være når jeg møter henne for første gang etter det, når har man første kyss, når spør man om du man vil være med hjem og når introduserer man hun for familien og hvordan gjøre man det. Hvis det kommer til den dagen at hun vil være med hjem hva skal man finne på fordi min hverdag er veldig kjedelig. Der jeg bor er det nesten ingen steder og være ingen butikker eller noe slik man kan gå til og jeg har ikke lappen så jeg kommer ingen steder. Og hvis det kommer den dagen at hun ligger over hos meg hvordan skjer det hvordan ligger man i sengen og alt det der, det gjør meg kjempe nærvøs og det gjør slik at jeg ikke vil si det til henne og bare gjemme de følelsene for hun en stund til, men det har jeg gjor kjempe lenge nå. Og jeg er redd at hvis vi blir sammen kan hun synes at jeg er veldig kjedelig og hun ikke vil værer sammen med meg mere da. Så jeg håper dere virkelig har noen tips til dette jeg har så kjempe lyst til og si det til henne og ha henne som kjæreste hadde virkelig vært en drøm som hadde kommet i oppfylelse. Tusen Takk! :) :) :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!

 

Jeg synes du skal la være å bekymre deg så mye for alt det du ikke har så mye erfaring med. Ta en ting om gangen, så skal du se at det er mye av dette som faktisk går av seg selv. 

Kanskje er det en god idé å gi den jenta du liker noen små hint om at du er interessert før du spør henne om å bli kjæresten din. Flørt med henne når dere er sammen: gi henne komplimenter, hold øyekontakt, smil, osv. Se linken her for flere tips. 

 

Når dere har blitt litt tryggere på hvor den andre står, kan du jo fortelle henne hva du føler. Er hun på samme sted som deg følelsesmessig er det jo ikke noe i veien for at dere kan bli kjærester!

 

Har dere først blitt sammen ville jeg ha sluttet å bekymre meg for å ikke være bra nok for henne. Det at du ikke har så mye å finne på der du bor er av null betydning- jenta er kjæresten din fordi hun har lyst til å være med deg. Når det kommer til alle de kjærestetingene dere kan gjøre sammen, er det litt sånn man lærer underveis. Dere må finne ut av det som fungerer for dere, og sammen finne et mønster på hvordan dere for eksempel sover sammen, osv. Ikke planlegg så mye- la disse tingene bare komme naturlig!

 

Lykke til!

 

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse