Hopp til hovedinnholdet

Hva er forskjellen på å være forelsket/gira/like en person?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, ej e en jente på 13 år. ej va på facebook en dag, å da va de en gutt i paralellklassa mi som sendte ei melding til mej. den gutten bruka vanlivis ikkje å chatte me mej, de va altså første gangen han jor de me mej. å på den meldinga sto det: pule? åsso en melding ret etterpå: de va na emil som kodda. så emil hadde altså facerapa den gutten. so svarte ej: stakkar, no jekk du glipp av nokke... bare på kødd. gutten hadde ikkje svart mej på nokken daga. En tirsdag kom emil bort til mej å spurte: va de kødd de du skreiv? ej begynte å flire, å sa: ja, sefølgeli, skjønte ikkje dokke de?! XD så sa emil: han vill pule me dej. dagen etter sa emil at han likte mej. ej sa ok, å brydde mej lite. fordi ej tenkte at han "liksomlikte mej" pga at han bare ville ha sex. å oss kjenne kvarandre så vidt! de eineste ej veit om han, e ka han heite, å ka øy han bor på, ikkje nokke mer! jenge de ann at en person som ikkje kjenne dej nesten, å som du aldri e me i friminutta eller på besøk med som e forelska/gira/lika dej? ka e forskjellen me å like/ ver gira/ forelske sej?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det går ann å like eller være interessert i en person uten å ha snakket med personen, men forelsket er det litt vanskelig å være. Dersom du er litt interessert i denne gutten synes jeg du skal starte en normal samtale med han, og vise at du faktisk ønsker å bli kjent.

 

Liker man en person/er man gira er man interessert i å få kontakt og bli bedre kjent med en person. Man synes kanskje personen er pen/kjekk eller virker hyggelig, og man ønsker derfor kontakt. 

 

Er man forelsket ønsker man gjerne å være i et forhold med personen. Man synes personen er hyggelig og snill og man kjenner hverandre gjerne litt fra før. Les artikkelen "Forelskelse" for mer informasjon om dette. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse