Hopp til hovedinnholdet

Liker gutt som bor i Ålesund, og er to år eldre. Burde vi gi det en sjanse?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei <3 jeg er en jente på 14 og liker en som er 16.Jeg er sykt forelsket i han !!!!!!! han føler det samme omtrent d har han sagt og han spurte til og med om vi skulle bli sammen. :) men d som er problemet er at han bor i ålesund(der jeg bodde før jeg flyttet) og nå bor jeg i bergen. jeg skal dit i sommer for å møte ham men jeg vet ikke helt om jeg vil bli sammen med han om han er for gammel for meg eller om mamma vil like at jeg overnatter med han eller hva jeg skal gjøre ...... :( hjelp meg! hilsen: Sykt forelsket jente <3<3<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når det gjelder aldersforskjellen mellom dere to så trenger ikke to år være så veldig mye. Dette kommer selvfølgelig an på om dere passer sammen eller ikke. Tenker du noe over at du er yngre når dere sammen? Er dere på samme stadie i livet? Les artikkelen "Aldersforskjell i kjæresteforhold" som jeg legger ved for mer informasjon.

 

Det er alltid vanskelig med avstandsforhold, men det er ingen grunn til å ikke prøve. Er man glad nok i hverandre, så er det å være sammen til tross for at man bor langt fra hverandre, bedre enn å ikke være sammen i det hele tatt. Men det er ganske vanskelig å ha en kjæreste som man nesten aldri ser. Spesielt hvis man er ung, og gjerne har mange kjærester foran seg før man finner den rette. 

Det kommer jo også an på hvor langt unna deg han bor. Du forteller at du bor i Bergen og han bor i Ålesund. Hvis det er mulig å besøke hverandre i helgene for eksempel, bør det ikke være så vanskelig. Siden du ikke får lov av moren din kan du jo ta med deg en venninne og sove på et hostell eller lignende til du får lov å overnatte hos han. Eller du kan prøve å få han til Bergen slik at moren din får blitt kjent med han. Da kan det jo hende hun endrer mening. Eller du kan be moren din ta kontakt med foreldrene til denne gutten og komme fram til en løsning.
 
Hvis dere kun ser hverandre hver sommer derimot, er det kanskje verre. Snakk med hverandre og finn ut av om dere vil gi dette en sjanse eller ikke, dere kan jo prøve og se hvordan det går?

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse