Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker samme jente som bestevenninnen min, men tør ikke si det til henne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 12 år! jeg er forelsket i en gutt,men min besteveninne er også forelsket i gutten. Hun snakker om han hele tiden og jeg er såååååååå forelsket i han! men jeg tørr ikke si det til min bestevennine fordi hun kommer til å bli lei seg. hva skal jeg gjøre??? plissss kan dere/du svare meg????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg tror at hun i alle fall kommer til å bli såret om du prøver deg på han, men jeg tror ikke det kan skade om du forteller henne at du også har blitt forelsket i han. Bare vær forsiktig med måten du sier det på. Det er viktig å kunne prate om slike ting med bestevenninnen sin. Om man ikke kan snakke om hvem man er forelsket i med bestevenninnen sin er det heller ingen andre man kan snakke med. De ville kunne komme til å fortelle det til henne, og da blir alt igjen galt. Jeg synes det er like greit at du prater med henne om det.

 

Inviter venninnen din over på en skikkelig jentekveld en dag, og fortell henne hva du føler. Si at du også liker denne gutten, og at du lurer på hva hun tenker om dette. Det er jo ikke slik at hun har enerett på denne gutten, men tenk litt over et par ting; Er det sånn at hun alltid har likt han og vært klar og tydelig på dette? Har du alltid likt han, eller har du fått øynene opp for han i det siste? Dersom hun faktisk var først ute så er det litt dumt hvis du prøver deg på han rett foran øynene på henne, i hvertfall hvis dere ikke har snakket sammen om saken.

 

Prat altså med venninnen dine. Er dere enige om at dere begge skal få lov til å prøve seg kan det være lurt å finne ut av hvem denne gutten selv liker. Dersom det er en av dere han liker, og en av dere han ikke liker kan dette være tøft å høre for denne personen, men sånn må det neste være om en av dere skal bli sammen med han. Da er det viktig å huske på at det finnes mange andre hyggelige gutter der ute, og en dag vil dere begge møte en dere liker ordentlig godt.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse