Hopp til hovedinnholdet

Hadde samleie med kjæresten min og ble gravid

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år som trenger litt hjelp... Jeg er sammen med en gutt på min alder, vi er gode familievenner og foreldrene våre vet at vi er sammen. Jeg var med familien hans på nyttårsaften, så jeg var hjemme hos dem. Vi gikk etter en stund inn på rommet hans, først snakket vi bare så begynte vi å småkysse...men så begynte vi å råkline, og jeg vet ikke hva som egentlig gikk av meg, men jeg begynte å kneppe opp skjorten hans, og vi gikk over streken, vi hadde samleie...Problemet nå er at jeg er GRAVID! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, er det for sent å ta abort nå? Jeg vil jo ikke drepe fosteret, men jeg vil heller ikke beholde barnet. Jeg er ikke klar nå. Ingen vet om dette, det er bare kjæresten min som vet at jeg er gravid. Jeg tør ikke å si noe hjemme heller, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke for sent å ta abort nå.  -Du tenker sikkert mye på dette nå, og står med et valg du må ta ganske raskt: Bli mamma nå, eller ta abort nå.  Det er velidg lurt å prate med noen om dette og få veiledning videre.  På Helsestasjon for ungdom kan du få hjelp.  Helsesøster på skolen din, er også en du kan søke hjelp hos.  Du kan også gå til fastlegen din.  -Ta gjerne med kjæresten din når du skal prate med noen.  Han syns sikkert også at dette er vanskelig, og kan trenge å prate med noen og få vite mer. 

 

Det er veldig bra at dere prater sammen.  Fortsett med det, og diskuter grundig konsekvensen for de ulike valgene dere nå har. 

 

Du kan lese mer i artiklene under.

 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Gravid - hva med skolen?

Gravid jente (www.colourbox.com)

Er du gravid og går på skole? Det er mye som må ordnes. Skal du søke permisjon? Legger skolen til rette? Her får du oversikt over hva som må ordnes og hvordan du kan gå fram.

Les mer

Svangerskapskontroll for deg som er gravid

Lege sjekker gravid jente (colourbox.com)

Hvis du er gravid, har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor. Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. og 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse