Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr det han sa? Liker han eg ikke? Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! For noen dager siden fortalte jeg min venn og klassekamerat at jeg liker han. Han likte meg fra 8.klasse, men vet ikke om han liker meg lengre, siden han flørter med bestevennina mi. Men noen ganger virker det som han liker meg. Når jeg fortalte at jeg likte han svarte han bare at han ikke visste hva han skulle svare, så spurte jeg om det var dumt at jeg gjorde det og da sa han nei. Men han sa ikke noe om at han likte meg tilbake eller noe, hva tror du det betyr? Liker han meg ikke da? vil ikke spørre, er så redd for at han svarer nei. Og enda mer redd for at han skal like bestevennina mi, men hun har sagt at hun aldri kunne likt han uansett heldigvis. Men han gutten er så av og på. Snapper meg når han har lyst, svarer på mine snaps kun når han har lyst, det samme på facebook og på skolen pleier han noen ganger og være frekk og andre ganger snill og flørtete. Men jeg vil virkelig komme meg over han hvis han ikke liker meg, men åssen skal jeg gjøre det? Jeg ser han jo hver dag siden han går i klassen min, så det er veldig vanskelig. Prøver å ikke tenke så mye på han, men det går ikke. Tenker hele tiden: liker han meg? liker han bestevennina mi? Hvorfor flørter han med meg noen ganger og andre ganger er han frekk? Flørter han med bestevennina mi for å gjøre meg sjalu? osv. Han er foresten sånn som sjeldent snakker om følelser og prøver egentlig å være ganske kald. Hjelp hjelp. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at det ikke er så lett å vite hva denne gutten egentlig tenker. Det var flott at du turte å fortelle han om følelsene dine, men det er selvfølgelig frustrerende for deg at han ikke sa noe om hva han føler. Jeg kan ikke gi deg noe fasitsvar på om han liker deg eller ikke, men jeg tenker at når han han har fortsatt å snappe og flørte med deg etter at du sa at du likte han, så kan det godt hende at han liker deg. Men det at han er så av og på og flørter med venninnen din gjør det jo vanskelig for deg å vite hva du skal forvente, og evt komme deg over han. Derfor synes jeg det er viktig at du finner ut om han liker deg eller ikke. Jeg skjønner at du er redd for å spørre, men jeg tror allikevel det er den eneste måten du kan få et klart svar på. Selv om denne gutten prøver å være kald, bør han kunne gi deg et svar. Og jeg tenker at det er bedre for deg å vite sikkert om han liker deg eller ikke, for det vil gjøre at du vet hva du har å forholde deg til og gjøre det lettere å komme deg over han hvis du vil det.

 

Hvis det er sånn at han ikke liker deg og du vil komme deg over han er de beste tipsene jeg kan gi deg å prøve å ikke tenke så mye på han og hva du føler for han, men se på han som en venn. Bli kjent med andre folk og gjør ting som får tankene dine over på noe annet enn denne gutten.

 

Les også artiklene under.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking