Hopp til hovedinnholdet

Jente 17. Forelsket i bestekompisen som er homo.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig forelsket i bestekompisen min men.. Det er et problem fordi han er homofil og jeg er jente. Jeg vet ikke om han er bifil eller noe for noen ganger virker det som om han flørter med meg og slikt. Jeg møtte han på fest nå i helgen og han satt litt alene, jeg visste ikke om jeg skulle gå bort å snakke med han eller ikke. For ja, han har liksom spurt om jeg har følelser for ham osv, men jeg sa nei og jeg vil liksom ikke at ting skal bli kleint. Iallefall, han fortalte meg at en fyr han holder på med vil ligge med ham og at han ikke vil det og jeg forsøkte å roe ham litt ned og sånn også kyssa han meg. Jeg vet at han var full og at jeg kanskje burde stoppe ham men det endte med at vi kyssa en del og jeg vet liksom ikke hva jeg skal gjøre nå for han overser meg og vil liksom ikke snakke med meg. Når jeg kommer, så går han osv. Og jeg savner han skikkelig masse, vet ikke hva jeg skal gjøre fordi han.. Ja han føler jo ikke det samme ovenfor meg, det vet jeg jo men.. Ja, er han homo da? Eller ikke? Når han kysser meg liksom.. Er det det samme med jenter på fest? Som kan finne på å kline litt med andre jenter? Jeg vet liksom ikke. Og jeg vet ikke om han er sur eller noe.. Jeg bare.. Jeg føler meg så alene, for han er den eneste jeg har og nå vil han ikke en gang være med meg eller snakke med meg ogsånn..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Skjønner at dette ble ganske utfordrende for deg. Det er ikke alltid så lett når følelsene går på tvers av det man tror og forventer.

 

Når det gjelder bestekompisen din, så er det umulig for andre å vite om han er bifil eller ikke. Dette er det bare han som kan svare på. Likevel er det ikke sånn at den seksuelle tiltrekningen er fastsatt engang for alle. Noen opplever at den endrer seg, utifra hvem man møter på sin vei. Selv om han tidligere har blitt tiltrukket gutter, kan det godt være at han nå også tiltrekkes jenter. Det finnes ingen fasit på dette.

 

Du beskriver at han har flørtet med deg, samt spurt om du har hatt følelser for han. Kan dette være et signal fra han, på at han liker deg mer enn bare som en venn?

 

Du har benektet at du har følelser for han, når han har spurt deg direkte. Kan det være at han derfor ikke tør å gå videre med en eventuell forelskelse, fordi han også er redd for at det skal bli kleint?

 

Du forteller at dere kysset endel på fest, og at han var full. Jeg tenker jo at de følelsene som kommer frem når man er full, også kan vise en retning på hva som kjennes riktig i edru tilstand.

 

Mange opplever at sperrene forsvinner når man drikker, og at man da først tør å vise hva man egentlig kjenner på. Kan det være sånn for bestekompisen din også? At han synes dette er vanskelig å utforske? At han derfor trekker seg unna, og ikke vil snakke med deg?

 

Hvordan hadde det vært for deg å snakke med han. Hva har du å tape på å si det du føler? Hva har du å vinne på å gå rundt i usikkerhet slik du gjør nå? Kanskje er det sånn at du må ta det første skrittet for å finne ut av hva dette handler om for dere begge?

 

Det er umulig å vite hva en annen person tenker og føler. Derfor kan du bare finne ut av dette ved å spørre.

 

Ønsker deg masse lykke til, heier på deg!

 

 

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse