Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min slo opp og kalte med feit og stygg. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg og en gutt har vært sammen i fire dager nå, på skolen kom han bort til meg og lurte på om han kunne snakke med meg. Jeg sa selvfølgelig ja, og han sa "Jeg slår opp med deg for du har for små pupper og er for feit!" Jeg gråt og løp hjem, jeg ville ikke gå på skolen resten av dagen. Nå er jeg hjemme her og har vondt i magen. Kan man virkelig si noe sånt?? Jeg lurer liksom på hva jeg skal si til han i morgen, skal jeg si noe tilbake eller skal jeg ikke si noe i det hele tatt? Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Dessuten har han rett, jeg er kanskje litt feit... Gutten har hatt mange kjærester før, har han sagt noe sånt til dem? Jeg vil helst ikke si dette til noen,det er så flaut, jeg hadde ikke noe annet valg en å skrive det her! Vær så snill og svar meg så fort som mulig!:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette må ha vært en vanskelig opplevelse. Det er ikke noe hyggelig å høre slikt, og hvertfall ikke fra en person du stolte på og som stod deg nær.

Jeg synes godt du kan si noe tilbake til han. Ikke ta igjen, men si at dette var veldig dumt sagt av han, umodent og slemt. Det å fortelle han hvor dumt det var å si det han sa kan være en måte for deg å takle situasjonen på. Dersom du ellers synes det er vanskelig å vite hvordan du skal takle den, eller dersom du er litt usikker på deg selv, for eksempel dette med vekt og slikt, synes jeg du skal ta deg en tur til helsesøster. Hun er der for å hjelpe deg, og kan hjelpe deg med både selvbilde og hva du skal si til denne gutten. Kanskje hun fakisk kan snakke med han for deg? Han skal ikke få lov til å si slike ting til folk.

Ellers synes jeg du nå skal ta kontakt med nye gutter slik at du til slutt vil innse at det finnes andre, hyggelige gutter der ute. Ellers er det viktig å være med venner, familie og andre som får deg til å føle deg bra! Ikke tenk noe mer på denne gutten, han høres ikke ut som en gutt det er verdt å bruke tid og energi på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse