Hopp til hovedinnholdet

Jente, 16, lurer på hva det betyr når en gutt har endret oppførsel

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei,i oppveksten min har jeg alltid hatt både gutte og jente venner. Men det har alltid vært gutter som har plaget meg, alle har vært på min alder. F.eks i timene pleide to gutter å kaste viskelær på meg, en som alltid har slengt kommentarer til meg, tatt tingene mine og løpt vekk, til og med slått og sparket meg. Masse sånt forskjellig.. Det fortsatte på ungdomsskolen, men det har sluttet nå i tiende. Jeg var alltid god venn med han ene som gjorde noe av det nevnte, men sluttet å snakke med hverandre åttende. Nå har jeg lagt merke til at han oppfører seg annerledes mot meg, han holder opp døren for meg, forsvarer meg hvis noen sier noe om meg, og når jeg mistet noe i gulvet så plukket han det opp for meg. En annen ting var at jeg gikk forbi han og skulle gjennom en glassdør, jeg så speilbildet hans i glasset og han så mot meg selv om han snakket med vennene sine. Han har ikke snakket noe med meg, men jeg bare lurer på om disse tingene kan bety noe??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at ting har endret seg!!! Det var jammen på tide at ihvertfall han ene av de to ble litt mer moden!
Du lurer på hva det betyr at han nå har gjort det. Det er vanskelig for meg å si helt sikkert hva det skyldes at han har gjort det, og hva det betyr, for jeg vet ikke hva han tenker. Det kan bety bare rett og slett at han har blitt litt mer moden og skjønner at man ikke kan oppføre seg på den måten ovenfor et annet menneske. Det kan bety at han angrer på det han har gjort tidligere og nå prøver å "gjøre opp for" sine handlinger ved å være grei mot deg og vie deg oppmerksomhet. Eller det kan selvfølgelig også bety at han er nysgjerrig på deg, og kanskje liker deg, kanskje til og med er forelsket i deg.

Hva tenker du om det selv? Er du nysgjerrig på han? Eller er du irritert? Eller kanskje til og med sint? Jeg tenker at, om du ikke er veldig irritert eller sint, så kan det være lurt å være åpen for å "møte" han for å finne ut litt mer hva han vil. Med møte han tenker jeg at du kan være mot han som du ville vært mot han om han ikke hadde vært og oppført seg som han har gjort tidligere. Som om du akkurat har truffet han liksom. Med andre ord: Gi han en ny sjanse! Men IKKE la han tråkke på deg igjen!

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse