Hopp til hovedinnholdet

Kom ikke videre til sesjon del 2 - drømmer knust.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg er en gutt på 17år som i går fikk jeg et brev fra forsvaret angående førstegangstjeneste. Der sto det at jeg ikke blir innkalt til sesjon del 2. Grunnen dere oppga var at jeg ikke nådde opp i konkurransen. Der og da gikk alle mine håp om å oppleve forsvaret knust... Det jeg lurer på eller håper på, er om det er mulig å klage på dette? sende et brev skriftlig til dem, og prøve å få dem til å ombestemme resultatet...? Håper på et positivt svar, Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Det er to kategorier blant de som ikke gikk videre til sesjon del 2. For de som har krysset av for noe som er direkte diskvalifiserende (f.eks. en kronisk sykdom, funksjonshindring etc.) er det små muligheter å gå videre. Dersom du er i den andre kategorien, de som ikke har noe diskvalifiserende, men ikke ble blant de beste, så kan du klage. 

Ta kontakt med Forsvaret og be om å få tilsendt en mer detaljert forklaring på hvorfor du ikke gikk videre. Denne/disse årsaken(e) må du så klage på, og eventuelt legge ved dokumentasjon dersom det blir krevd. 
 
Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret