Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir ikke jeg innkalt til sesjon del 2- er det fordi jeg kommer fra Tsjetsjenia?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 17 år og går andre år på videregående. Jeg har ikke blitt kalt inn til sesjon del 2, selv om jeg ikke har noen som helst fysiske hindringer eller psykiske hindringer. Ingen skader, ingen allergier, bra syn, er fysisk aktiv og har alltid vært det. Jeg er opprinnelig fra Tsjetsjenia og har bodd i Norge i nesten 10 år. Jeg har norsk statsborgerskap. Alt dette svarte jeg på spørsmål om førstegangstjeneste og at jeg var veldig motivert. Jeg har et stort ønske om å gå førstegangstjeneste og ble veldig skuffet da jeg ikke ble kalt inn til sesjon del 2. Mange som jeg kjenner som ikke ville inn, ble derimot kalt inn. Mange svarte at de hadde alt fra allergier til svekket syn og forskjellige skader, og ble likevel kalt inn. Så jeg lurer veldig på hvorfor jeg ikke ble kalt inn, og om man kan klage eller be om å bli vurdert på nytt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for at du kontakter ung.no.
Du har ikke blitt innkalt til sesjon del 2, og du lurer på hvorfor du ikke har det da du har god fysisk og psykisk helse.
 
Forsvaret velger ut knapt 20 000 av årskullet som går videre til sesjon del 2. Det er resultatene fra sesjon del 1-skjemaet som danner grunnlaget for utvelgelsen. Det er flere ting som tas hensyn til, blant annet medisinsk profil, sosial profil, utdanning, bosted, motivasjon og helse/fysikk med mer. Som du ser, så er det ikke fysikk alene som er avgjørende. Hvis du ikke har gått videre, så har du ikke nådd opp i konkurransen på de andre områdene. 

Forsvaret tar for tiden inn flere til sesjon del 2 enn hva det er kapasitet til i førstegangstjeneste. Det tas dermed ikke inn flere til sesjon del 2 enn hva som er planlagt. Dersom du lurer på hva som er årsaken til hvorfor du ikke ble tatt ut til å gå videre bør du kontaktet forsvaret for å få en begrunnelse. 
 
 Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret