Hopp til hovedinnholdet

Hva er synskravene for å bli tjenestedyktig? Hva annet kan jeg eventuelt bli innen Hæren dersom jeg ikke kan bli grensevakt?

 

Spørsmål
hva er synskravene for å bli tjenestedyktig? ønsker å bli grensevakt (GSV). er nærsynt, 0.75 og 1.25... hva annet kan jeg eventuelt bli innen Hæren dersom jeg ikke kan bli grensevakt? har et brennende ønske om å bli med i militæret, og gjøre min plikt for landet.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For å bli innkalt til tjeneste i Forsvaret, må du minimum ha fått karakteren fem (5) på syn. Denne karakteren blir bestemt på sesjon.

Dessverre er det ikke så enkelt som å si at den eller den synsstyrken er minstekravet. Dette er en sammensatt sak, hvor det er mange faktorer som vurderes. Blant annet verdier på korrigert og ukorrigert syn, kombinasjonen mellom øynene, skjeve hornhinner, fargesvakhet osv.

Bruker du briller eller linser, ta med papirer fra optiker som angir verdier på korrigert og ukorrigert syn. Om du tilfredsstiller kravet til GSV får du svar på under sesjon. Andre muligheter i Hæren finner du på disse sidene: Hæren og Vernepliktsverket.

Hilsen ung.no i samarbeid med Vernepliktsverket
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er all prevensjon gratis i Norge?