Hopp til hovedinnholdet

lurte på hva forskjellen på heimvernet og sivilforsvaret er

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei lurte på hva forskjellen på heimvernet og sivilforsvaret er

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De te re t godt spørsmål som sikkert mange lurer på.

Vi har ingen fra Forsvaret som kan gi kvalityetssikrede svar på spørsmål om forsvaret nå, men ved et søk på nettsiden sivilforsvaret.no fant vi informasjon om sivilforsvaret:

I Norge er det lovpålagt å tjenestegjøre i Sivilforsvaret. Det er Sivilforsvarets behov for personell som til enhver tid avgjør hvor mange som rekrutteres. I tillegg må tjenestepliktige tilfredsstille Sivilforsvarets krav til helse og vandel. Sivilforsvaret ønsker at avdelingene i størst mulig grad skal gjenspeile samfunnets sammensetning, kvinner og menn rekrutteres derfor på lik linje.

Hjemmelsgrunnlag for tjenesteplikt i Sivilforsvaret er Lov 25. juni 2010 nr 45 om kommunal beredskapsplikt, sivile beskyttelsestiltak og Sivilforsvaret (sivilbeskyttelsesloven) § 7 ”Menn og kvinner mellom 18 og 55 år som oppholder seg i Riket kan pålegges tjeneste i Sivilforsvaret”.

Sivilforsvarets avdelinger skal gjenspeile samfunnets sammensetning i størst mulig grad. Kvinner og menn rekrutteres derfor på lik linje. Personell til Sivilforsvaret rekrutteres via Forsvarets personell- og vernepliktsenter(FPVS).

Plikten til å tjenestegjøre omfatter også fremmede statsborgere bosatt i Norge.

Les mer om sivilforsvaret

På nettsiden forsvaret.no fant vi mer informasjon om heimevernet. Jeg anbefaler deg å lese litt først og så eventuelt kontakte forsvaret dirkete for mer informasjon. De har telefon 03000.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sesjon - første møte med Forsvaret

Sesjon (colourbox.com)

Sesjonen er ditt første møte med Forsvaret. Alle gutter og jenter med norsk statsborgerskap og bostedsadresse i Norge har sesjonsplikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred